GLOBUS

OGROMNA TRAGEDIJA Djevojčica (3) operisala krajnike pa UMRLA, imala simptome slične gripu

  • 10 Jula, 2024
  • 0

Trogodišnja Aliyah Yugovich umrla je poslije nešto više od nedelju nakon što je operisala krajnike, koja uglavnom ne stvara probleme kod većine djece. Malena je primljena u bolnicu

OGROMNA TRAGEDIJA Djevojčica (3) operisala krajnike pa UMRLA, imala simptome slične gripu

Trogodišnja Aliyah Yugovich umrla je poslije nešto više od nedelju nakon što je operisala krajnike, koja uglavnom ne stvara probleme kod većine djece.

Malena je primljena u bolnicu u Pertu na 28. juna, na zakazanu rutinsku operaciju krajnika a kući je otpuštena dan kasnije.

Prvi simptom bila groznica

Satima kasnije, u nedelju uveče hitno su je odvezli u istu bolnicu jer je u međuvremenu dobila groznicu i simptome nalik gripu. Njih dvije – mama i ona, čekale su satima da ih doktor primi i pogleda.

Kad su konačno došle na red, ljekar je rekao da dijete ima grip i otpustio je kući. Sutradan rano ujutru, njeno stanje se naglo pogoršalo, probudila se sa teškim kašljem, a u međuvremenu je počela i da povraća krv.

Ljekari pokušali da je ožive, ali bezuspješno

Ukućani su pozvali hitnu pomoć koja je odmah po dolasku počela sa oživljavanjem, a do dolaska u bolnicu malena je već bila u komi. Nešto kasnije stavljena je i na aparate koji su je održavali u životu.

Ne postoje riječi koje bi mogle da opišu očaj njenih roditelja, majke Jassice, koja je mali preduzetnik, i oca Josha, koji je građevinski preduzetnik.

Zajednica u kojoj žive organizovala je i sakupljanje pomoći ovim privatnicima koji nisu zaposleni u firmi i nemaju mogućnost da jednostavno neko vrijeme izostanu s posla.

Komšije se udružile da pomognu

Plaćaju i kredit za kuću, a pored preminule ćerkice Alije imaju i jednogodišnjeg sina Elijah.

Njihove komšije i prijatelji potrudiće se da im novčana pomoć koju prikupljaju omogući da što duže ostanu kod kuće i ožale svoje dijete bez pritiska da se što prije vrate na posao kako imali od čega da žive, prenosi Daily Mail.

Za porodicu koju je pogodila najstrašnija tragedija od svih – gubitak djeteta, za samo nekoliko sati sakupljeno je 62.000 australijskih dolara koji će pokriti i troškove sahrane, jer ova porodica nije u zavidnoj finansijskoj situaciji, prenosi Blic.