VIJESTI

Bez vozačke na motoru vozio sina Krunu (9), obojica poginula. Golema tuga u selu

  • 5 Augusta, 2024
  • 0

SINOĆ je malo nakon 19 sati došlo je do teške prometne nesreće u Kegljevcu kod Bjelovara. Igor Plazek (32) bez položenog vozačkog ispita i bez kacige na glavi

Bez vozačke na motoru vozio sina Krunu (9), obojica poginula. Golema tuga u selu

SINOĆ je malo nakon 19 sati došlo je do teške prometne nesreće u Kegljevcu kod Bjelovara. Igor Plazek (32) bez položenog vozačkog ispita i bez kacige na glavi sjeo je na neregistrirani motocikl i u smrt poveo svog sina jedinca Krunu (9), koji je za mjesec dana trebao krenuti u 4. razred Osnovne škole Veliko Trojstvo, piše MojPortal.

Otac se zabio u auto iz suprotnog smjera

Iako je dječak imao zaštitnu kacigu na glavi, što je potvrdila i policija u jutrošnjem priopćenju, nije mu bilo spasa. U zavoju je njegov otac izgubio nadzor nad motorom i zaletio se u auto iz suprotnog smjera. Smrt je bila trenutna.

Stanovnici sela za malenog Krunu imaju samo riječi hvale. “Bio je jako bistar i divan dječak. Veseo, znatiželjan i pristojan. Za Đurđevo je glumio u općinskoj manifestaciji pjetlića, svi su ga hvalili. Strašan gubitak za cijeli naš kraj”, kazao je za MojPortal jedan od Velikotrojšćana koji je poznavao poginule.

Otac nije imao vozačku, ali je imao motor i kabriolet

Otac Igor, kaže sugovornik portala, volio je brzu vožnju, a u posljednje vrijeme često su ga vidjeli na motoru, ali i u kabrioletu kako vozi selom. Na društvenim mrežama često se hvalio fotografijama motora.

Kruno je bio jedino dijete u obitelji. Nakon gubitka životnog partnera i sina, majka je ostala sama. 

Majka boluje od karcinoma, ostala je sama

“Predivna žena. Pametna i vrijedna. Obožavala je svojeg Krunu. Svugdje su išli zajedno, putovali… Dao joj Bog snage izdržati sve što ju je snašlo. Situacija je tim teža što boluje od karcinoma. Nedavno je bila na operaciji, a sada čeka kemoterapije”, naveo je mještanin.

Jedan od susjeda rekao je za MojPortal kako je maleni Kruno godinu i pol trenirao nogomet u lokalnom nogometnom klubu.

“I sinoć je trebao biti na treningu, i to baš u vrijeme kada se nesreća dogodila. Taman na kraju smo čuli hitnu kako juri selom, a ubrzo i što se dogodilo”, priča jedan od poznanika poginulog Igora, koji se motorom zabio u auto iz suprotnog smjera, kojim je upravljao jedan od lokalnih vatrogasaca.

“Igor je sjekao zavoj”

“Kažu da nikako nije mogao izbjeći sudar jer je Igor sjekao zavoj i direktno se zaletio u njega. Žao mi je i njega jer će cijeli život pamtiti taj jezivi događaj”, zaključuje sugovornik.

(index.hr)