VIJESTI

Crno nebo nad Beogradom, spremite se za oluju! Jak vjetar pravi haos

  • 19 Augusta, 2024
  • 0

Nakon današnje visoke temperature u glavnom gradu počelo je nevreme praćeno olujnim vetrom. Kako je ranije danas RHMZ najavljivao, Grmljavinski sistem približava se Beogradu sa jugozapada. Tamni oblaci

Crno nebo nad Beogradom, spremite se za oluju! Jak vjetar pravi haos

Nakon današnje visoke temperature u glavnom gradu počelo je nevreme praćeno olujnim vetrom. Kako je ranije danas RHMZ najavljivao, Grmljavinski sistem približava se Beogradu sa jugozapada.

Tamni oblaci prekrili su nebo iznad Beograda.

Nevreme na Adi

Oluja je trenutnop pogodila Adu Ciganliju, jak vetar počeo je da duva, a uskoro se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom.

Nevreme u Zemunu

I Zemun je na udaru nepogoda, ovaj deo grada pogodili su pljuskovi praćeni grmljavinom.

Nevreme u većem delu Srbije

RHMZ je danas upozorio na visoke temperature, sa maksimalnom dnevnom do 38 stepeni, ali i sa mogućim nepogodama.

– U naredna dva sata u zapadnoj i južnoj Srbiji pljuskovi sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu sugradice i grada. U zoni najjačih pljuskova, naročito na području zapadne Srbije jak i olujni vetar – navodi se u najnovijoj najavi RHMZ.

Sledeće nedelje češće nepogode

Sledeće sedmice postepeno slabljenje toplotnog talasa, ali uz povećanje nestabilnosti .

Veoma toplo zadržaće se i danas uz najvišu dnevnu temperaturu od 33 do 38 °S, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Do sredine naredne sedmice sparno i nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pljuskove sa grmljavinom koji će ponegde biti izraženiji sa količinom padavina i preko 20 mm za kratko vreme, grad, pojačan vetar i najvišu temperaturu koja će biti u manjem padu i kretaće se od 29 do 36 °S.