GLOBUS

Kamere snimile poslednje trenutke superjahte u kojoj su bili milijarderi: Ubrzo je potonula na dno

  • 21 Augusta, 2024
  • 0

Sigurnosne kamere snimile su poslednje trenutke superjahte koja je potonula zbog jakih vetrova kod Sicilije u ponedeljak. Na jahti je, između ostalog, bio i milijarder Majk Linč. Očevici

Kamere snimile poslednje trenutke superjahte u kojoj su bili milijarderi: Ubrzo je potonula na dno

Sigurnosne kamere snimile su poslednje trenutke superjahte koja je potonula zbog jakih vetrova kod Sicilije u ponedeljak. Na jahti je, između ostalog, bio i milijarder Majk Linč.

Očevici tvrde da je superjahta potonula za ne više od 60 sekundi.

“Jasno se moglo videti šta se događa. Za taj brod nije bilo spasa, nestao je za baš kratko vreme”, rekli su očevici za agenciju ANSA.

Luksuzna jahta “Bayesian”, duga 56 metra i vredna milione evra, u trenutku potonuća imala je 10 članova posade i 12 gostiju, od kojih je 15 spaseno.

 

Italijanska obalska straža juče je saopštila da je iz vode izvučeno telo kuvara Rekalda Tomasa.

Za šestoro ljudi se još traga, a među njima su i  vlasnik jahte, britanski tajkun Majk Linč i njegova ćerka Hana (18). Ličnova supruga Anđela Bakares je spasena.

Potraga se nastavlja i za Džonatanom Blumerom, predsednikom kompanije Morgan Stanley International, Krisom Morvilom, advokatom velike firme Clifford Chance, i obe njihove supruge – Džudi Blumer i Nedom Morviljo.

Spasilačke ekipe već dva dana neprekidno tragaju, a u potragu su uključeni pripadnici obalske straže, vatrogasci, specijalni ronioci, kao i piloti koji helikopterima nadleću područje.

Nik Sloun, inženjer koji je vodio operaciju spasavanja olupine broda “Costa Concordia” 2013. godine, rekao je juče da su ronioci koji traže preživele “ušli u kritična 24 sata”, odnosno sve i da je neko ostao živ u “vazdušnim džepovima” unutar broda, sve je manje vremena da budu izvučeni.

(Telegraf.rs)