VIJESTI

Snimak trenutka kada je voz udario automobil kod Lazarevca

  • 20 Augusta, 2024
  • 0

Taksista Milan L, koji je upravljao vozilom u kom su bili Milan D. (38) i njegovi ćerka (14) i sin (12), u trenutku kada je voz udario u

Snimak trenutka kada je voz udario automobil kod Lazarevca

Taksista Milan L, koji je upravljao vozilom u kom su bili Milan D. (38) i njegovi ćerka (14) i sin (12), u trenutku kada je voz udario u autoprelazio je prugu na crveno svetlo.

U nesreći u mestu Petka kod Lazarevca su poginula deca i vozač, dok je otac mališana teško povređen.

Na snimku se vidi kako taksi vozilo prelazi preko pruge, i u tom trenutku ga udara voz i odnosi desetinu metara dalje.

Upozoravamo čitaoce da je snimak koji sledi u nastavku teksta izuzetno uznemirujuće sadržine!

Ova nesreća dogodila se danas oko 12.45 sati, a voz je saobraćao na liniji Prijepolje – Beograd.

– Na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, danas u 12.40 sati, na putnom prelazu obezbeđenom svetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, putnički voz je naleteo na automobil, koji je prelazio preko pruge. Tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške telesne povrede. Poginuo je vozač “audija”, kao i dve maloletne osobe – navodi se u saopštenju Železnica Srbije.

Meštani koji su se okupili na mestu nesreće rekli su za Kurir da i dalje ne mogu da veruju šta se dogodilo.

– Voz je vukao automobil nekoliko metara, zaustavio se tek gore bliže kući. Od automobila nije ostalo apsolutno ništa, kada smo videli, odmah smo znali da ima mrtvih – rekao je jedan meštanin.

U saopštenju se navodi da je dežurni javni tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu izašao je na mesto saobraćajne nesreće i obavio uviđaj.

Teška saobraćajna nesreća kod Lazarevca

– Nakon izvršenog uviđaja utvrđeno je da su nastradala tri lica – L.M. (1966.), D.M. (2010.) i D.M. (2012.), a da je jedno lice D.M. zadobilo teske telesne povrede. Takodje, na osnovu prikupljenih izjava i uvidom u materijalne dokaze prilikom uvidjaja utvrdjeno je da je zvučna i svetlosna signalizacija bila ispravna. Na licu mesta alkotestiran je mašinovođa koji nije imao prisustvo alkohola – piše u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva.

U daljem toku postupka naložena je obdukcija nastradalih, kao i toksikolosko hemijska analiza vozača putničkog vozila koji je nastradao, vanredni tehnički pregled putnickog vozila, kao i da “Železnice Srbije” dostave potrebnu dokumentaciju, a da se izveštaj o navedenom događaju dostavi Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu na dalje postupanje.