GLOBUS

Nataša je otišla u bolnicu zbog glavobolje, dva dana kasnije umrla! Njen muž za sve krivi lekare

  • 23 Septembra, 2023
  • 0

Nataša je imala savršen život, planirala je da svom sinu kupi prve cipelice, međutim, pre nego što je otišla u kupovinu sa mužem, osetila je tešku glavobolju. Iako

Nataša je otišla u bolnicu zbog glavobolje, dva dana kasnije umrla! Njen muž za sve krivi lekare

Nataša je imala savršen život, planirala je da svom sinu kupi prve cipelice, međutim, pre nego što je otišla u kupovinu sa mužem, osetila je tešku glavobolju. Iako je mislila da je to nešto sasvim bezazleno, ubrzo je završila u bolnici.

Nataša Hevit koja živi u britanskom gradu Šefildu otišla je u hitnu pomoć jer se osećala jako loše. Čim ju je lekar pregledao, dao joj je antibiotike i lekove protiv bolova zbog sumnje na infekciju uha, međutim, dva dana kasnije su hitno morali da je prebace u bolnicu.

 

Iako je u bolnicu došla zbog teških druge dijagnoze, našli su joj krvni ugrušak i shvatili da se radi o trombozi cerebralnog venskog sinusa. Ovo se događa kada se krvni ugrušak formira u venskim sinusima mozga i time sprečava dotok krvi u mozak. Simptomi su obično glavobolja, zamagljen vid, nesvestica, pa čak i gubitak kontrole nad pokretanjem nekih delova tela.

Natašu su hitno prebacili na operaciju mozga, međutim preminula je samo dva dana kasnije, a njen muž je svoju ispovest o tome odlučio da prenese celom svetu.

“Osećao sam kako joj se ruka hladi i menja boju”

– Sve je izgledalo savršeno. Zapravo smo pokušavali da dobijemo još jedno dete. Međutim, sve se promenilo kada je Nataša prošlog decembra počela da se žali da se loše oseća. Poslednji put sam je video da je otvorila oči onda kada su je prebacili na operaciju. Nadali smo se i molili da se izvuče, ali na žalost nije – rekao je njen suprug Nik za “The Sun”.

Proveli smo poslednje trenutke zajedno. Bilo je apsolutno užasno, osećao samo kako joj se ruka hladi i boja lica menja. Nikome to ne bih poželeo – nastavio je on.

Nik je ispričao i kako je njegova suprua potražila lekarski savet, ali se stanje nije popravljalo već je izgledala sve gore i gore. Takođe, krivicu za smrt njegove supruge pripisuje nemarnim medicinskim radnicima.

Pre nego što je na svet donela sina Harija, Nataša je imala 11 spontanih pobačaja i dva neuspešna pokušaja vantelesne oplodnje. Tada joj je dijagnostikovan krvni ugrušak u posteljici u 25. nedelji trudnoće, a lekari su odlučili da je porode 14 nedelja pre termina.

Mesec dana nakon toga je bila na bolničkom lečenju zbog krvnog ugruška na plućima, a njen novorođeni sin je proveo 18 nedelja na intenizivnoj nezi.

Nik je odlučio da zajedno sa advokatima istraži smrt svoje supruge, iako je svestan da je ništa neće vratiti, smatra da zaslužuje odgovore na neka pitanja. Istraga bi po pravilu trebala da traje tri dana, međutim, trajaće nedelju dana, a tim advokata sugeriše da bi odgovori na pitanja o Natašinoj smrti mogli da poboljšaju funkcionisanje zdravstva, ali i produže nekom drugom život.