GLOBUS

Policija zaustavila automobil u četiri ujutro, a kada su videli ko je za volanom, nisu znali da li da ga uhapse ili…

  • 24 Septembra, 2023
  • 0

Policija na Floridi doživela je šok kada se ispostavilo da je vozač koga su zaustavili na velikom auto-putu desetogodišnji dečak. Dečak i njegova 11-godišnja sestra zaustavljeni su u

Policija zaustavila automobil u četiri ujutro, a kada su videli ko je za volanom, nisu znali da li da ga uhapse ili…

Policija na Floridi doživela je šok kada se ispostavilo da je vozač koga su zaustavili na velikom auto-putu desetogodišnji dečak.

Dečak i njegova 11-godišnja sestra zaustavljeni su u Alačui, stotinama milja od mesta gde je majka prijavila njihov nestanak ranije ove nedelje.

Policija je saopštila da su se brat i sestra dali u beg nakon što je ona zaplenila njihove elektronske uređaje jer ih, kako je rečeno “nisu koristili na adekvatan način”.

– Na veliko iznenađenje, zamenici su primetili 10-godišnjeg vozača koji je vozio automobil njihove majke, sa njegovom sestrom na prednjem sedištu – rekli su iz policije.

“Visoko rizično zaustavljanje”

Njihova majka je prijavila nestanak bele limuzine u kojoj su putovali u Nort Portu na Floridi, gradu udaljenom više od 320 kilometara od Alačue, gde su zaustavljeni.

Policija je dodala da nema razloga da veruje da su bili maltretirani kod kuće.

Naši detektivi su opširno razgovarali sa njihovom majkom koja je očigledno davala sve od sebe da vaspita dvoje male dece i bila je veoma prijemčiva za preporuke koje su joj dali kao savet kako da potraži pomoć oko dece – saopštila je policija.

Zakonska starost za dobijanje dozvole za učenje na Floridi je 15 godina, dok vozači moraju imati 18 godina da bi se prijavili za punu dozvolu.

(Bi-Bi-Si)