MAGAZIN

Kupujem kod Kineza, sa malo para mogu lijepo da se obučem, ne idem ni kod kozmetičara: Zlata Petrović odbrusila svima!

  • 20 Juna, 2024
  • 0

Za razliku od svojih kolegica, Zlata Petrović otvoreno priznaje da se ne osjeća opterećenom potrebom za skupim materijalnim stvarima. Sposobnost male svote novca da podari ogromnu radost i

Kupujem kod Kineza, sa malo para mogu lijepo da se obučem, ne idem ni kod kozmetičara: Zlata Petrović odbrusila svima!

Za razliku od svojih kolegica, Zlata Petrović otvoreno priznaje da se ne osjeća opterećenom potrebom za skupim materijalnim stvarima.

Sposobnost male svote novca da podari ogromnu radost i poboljša nečiji život je doista izvanredna. Nedavno sam kupila zadivljujući par naušnica od prodavača u Kini, a čisto oduševljenje koje mi donose ne može se kvantificirati. Zapanjujuće je shvatiti da svaka žena, bez obzira na svoje financijske prilike, može odavati samopouzdanje i blistavost sa samo skromnom količinom novca. Pored savremene mode, svoja sredstva izdvajam i za kvalitetnu kozmetiku, čija se cena kreće od 300 do 500 dinara. Ono što ovo čini još boljim je to što ne moram ići kod kozmetičara jer čvrsto vjerujem da prava ljepota izvire iznutra. Zlata, žena od integriteta, prepoznaje da karakter pojedinca ima puno veći značaj od njegovog vanjskog izgleda.

Prema Petrovićevim riječima, značaj materijalnih dobara, posebno vrhunskih marki odjeće, nije bitan. Naglašava da ne pridaje vrijednost takvim osobinama i takav način razmišljanja usađuje i svojoj djeci. Po njegovom mišljenju, ulaganje u majicu s natpisom dizajnera, poput Versacea, uzaludno je i nevažno.

Sjećanja na moje seosko odrastanje postaju sve živa kako starim. Želja mi je podijeliti ta iskustva iz djetinjstva s ljudima svih generacija. U situacijama kada su resursi ograničeni, potrebno je nastojati dobiti ono što nedostaje i boriti se za to. Iako nismo bili u ekstremnom siromaštvu, moja je majka imala sklonost kockanju, zbog čega je naša financijska situacija dramatično oscilirala. Ipak, ona nam je bila sve. Ostvarila se i u ulozi domaćice i u ulozi majke, iako je možda nešto poremetilo tu idiličnu sliku. Od nje sam naslijedio snalažljivost i sposobnost uzdržavanja. Selo u kojem sam proveo godine odrastanja oduvijek je zauzimalo posebno mjesto u mom srcu. Odaje poseban mir koji rezonira sa mnom. Čvrsto vjerujem da bih mogao napredovati u tom okruženju sa samo dvije krave na golemom zemljištu. Kako vrijeme prolazi, nalazim utjehu u spokojnijoj egzistenciji, kao što sugerira tekst pjesme.