MAGAZIN

“Dok je on svaki dan menjao žene, moji su digli kredit za stan” Oliverova udovica je neverovatan odnos imala sa svekrvom

  • 24 Juna, 2024
  • 0

Udovica Olivera Dragojevića seća se svojih mladalačkih dana, kao i trenutaka kada ju je Dragojević zavodio. Vesna je takođe podelila priču o tome kako ju je Oliver pratio

“Dok je on svaki dan menjao žene, moji su digli kredit za stan” Oliverova udovica je neverovatan odnos imala sa svekrvom

Udovica Olivera Dragojevića seća se svojih mladalačkih dana, kao i trenutaka kada ju je Dragojević zavodio. Vesna je takođe podelila priču o tome kako ju je Oliver pratio duž Straduna kada joj je privukao pažnju, iako je u to vreme već imao devojku.

“Postojala je jedna Jelena, poznajem je! On svakodnevno menjao te devojke. On ide s njom pod ruku, a prati mene. I to je trajalo barem deset dana. I jednog dana, sedi on u gradskoj kafani s nekim prijateljem, i kaže mi: “Gospođo, vi ste mi nekako poznati!” A ja mu odgovaram: “Poznaješ me, jer si mi već deset dana za leđima”, ispričala je Vesna u emisiji Giuliana na Radio Dalmaciji.

Oliver Dragojević
foto: Printscreen/youtube/ Croatia Records

Kako kaže Vesna, Oliver je bio izgubljen slučaj

“On je bio izgubljen slučaj. U dva sata ujutro me zvao nakon koncerta u Trebinju da će taksijem doći po mene, zvoni kućni telefon u hodniku, probudila sam celu kuću, a ja radim ujutro u šest u bolnici”, rekla je Vesna tom prilikom i otkrila kako ga je ona izdržavala.

Oliver Dragojević

“On je bio sponzoruša, ja sam ga izdržavala, moji su digli kredite da uredimo stan… Kad smo se venčali, nas je jedanaestero živelo osam godina u istom stanu! Ujutro se svi razbeže, ostanemo ja i svekrva. A svekrva je imala godina kao ja sad. Ali je ona meni, po mom doživljaju, bila toliko stara, da sam ja očekivala svaki dan da će ona umreti. Ona bi govorila: Ajme ovo, ajme ono, ja ću umreti. Mi smo imale sjajan odnos, svi su se čudili – rekla je Vesna tom prilikom.

Kako su se upoznali Vesna i Oliver?

Oliver je suprugu upoznao 1973. dok je igrao na Stradunu, a godinu dana kasnije svoju ljubav krunisali su brakom.

Oliver Dragojević
foto: Youtube Printscreen / concordb

Vesna je u početku često putovala kod muzičara, a potom se iz Dubrovnika preselila u Split.

– Nismo se rastali jer sam svakog vikenda išala autobusom u Split, a u ponedeljak sam već bila u Dubrovniku na svom radnom mestu, u dubrovačkoj bolnici. Nakon deset meseci umorila sam se od svih tih velikih putovanja i preselila se u Split. Venčali smo se u proleće 1974. – ispričala je ona jednom prilikom.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je Oliver jednom prilikom rekao da je njegov i Vesnin brak došao baš u pravo vreme i da ju je upoznao samo neku godinu kasnije od toga ne bi bilo ništa.

– Uvek kažem da je sreća što sam se oženio pre nego što sam postao popularan. Da je Vesna došla kasnije, nikada se ne bih oženio njom jer bih mislio da je sa mnom zbog novca – priznao je tada.

Vesna Dragojević
foto: preentscreen/Youtube

Naprotiv, oboje su više puta govorili da im u početku nije bilo lako jer Oliver nije mnogo zarađivao od svirki, a živeli su od Vesnine plate koju je zarađivala kao medicinska sestra. U početku su živeli sa Oliverovom porodicom, a u sopstveni stan uselili su se tek 1982. godine.

Prvog sina Dina dobili su 1975. godine, a tri godine kasnije stigli su blizanci Damir i Davor.

Vesna i Oliver imaju ukupno sedmoro unučadi, a Oliver, za čijeg života ih se rodilo petoro, zabranio je sinovima da svoju decu daju po njemu kako se neko od njih ne bi ismevao jer se zove Oliver Dragojević.

Oliver Dragojević
foto: Youtube Printscreen / MrRodjo23

Oliver je želeo da sačuva porodičnu tradiciju dečjih imena koja počinju na početno slovo ‘D’. Vesna je danas poznata kao prava neustrašiva heroina koja je u porodilište otišla autobusom dok je Oliver za to vreme bio u Londonu.

Vesna nikada nije krila da nije želela da Oliver započne muzičku karijeru i da joj je smetalo što je kasnije njegov posao bio vezan za noć, alkohol i druženja do jutra.

Oliver Dragojević
foto: ATA Images / Z. Milutinović

– Zato se ja nisam radovala Oliverovoj prvoj pobedi na Splitskom festivalu i zato sam dugo bila protiv toga da se bavi pevanjem. Bojala sam se da se ne promeni. Zavolela sam ga zato što je bio duhovit, srdačan, jednostavan, drag i iznad svega, u pravom smislu reči, dobar. Da nije ostao takav, ne bismo bili zajedno – ispričala je Vesna.

Isto tako je jednom prilikom otkrila da se krila u garderobi za vreme njegovog koncerta.

– Kada me pozvao na svoj koncert, bilo mi je neprijatno da me neko ne vidi s muzičarem, pa sam se krila u garderobi – kroz smeh se prisetila ona.

Vesna je bila slomljena njegovom smrću, a jednom prilikom je rekla da veruje u njegov oporavak.

Oliver Dragojević
foto: Printscreen Youtube / Elvis Viskovic

– Oliver je bio odličan pacijent. Prvih meseci se nosio sa svojom dijagnozom bolje od mene. Bio je pun optimizma i zaista je verovao da će izdržati – bila je iskrena.

Međutim, desilo se najgore i stari morski vuk je izgubio najtežu bitku, a svi poštovaoci njegovo rada i dela svake godine na taj dan se prisete divnog kolege, prijatelja i vrsnog muzičara.

(Slobodna dalmacija)