GLOBUS

PRESJEČENA MU ARTERIJA/ Uznemirujući video posljednjih trenutaka ubijenog navijača: Ušao krvav, teturao… (VIDEO)

  • 19 Augusta, 2023
  • 0

Grčki portal piše da je u narednih nekoliko minuta Michalis iskrvario te preminuo.   Grčki portal Protothema objavio je snimak posljednjih trenutaka ubijenog AEK-ovog navijača Michalisa Katsourija. Pišu

PRESJEČENA MU ARTERIJA/ Uznemirujući video posljednjih trenutaka ubijenog navijača: Ušao krvav, teturao… (VIDEO)

Grčki portal piše da je u narednih nekoliko minuta Michalis iskrvario te preminuo.

 

Grčki portal Protothema objavio je snimak posljednjih trenutaka ubijenog AEK-ovog navijača Michalisa Katsourija. Pišu da policija ima nekoliko snimaka koje analizira, a preko kojih pokušava shvatiti ko je i kako ubio 29-godišnjeg Grka.

Prvi snimak koju je objavila Protothema prikazuje Michalisa kako dolazi na kiosk u plavoj majici i kratkim hlačama, nosi fantomku, rukavice i u lijevoj ruci drži kacigu. Na snimku je vidljivo da mu je dio tijela potpuno krvav, odnosno da je povrijeđen te da krvari, piše Index.

Michalis potom sjeda iza frižidera za sladoled dok vlasnici kioska stoje i gledaju ga. Prema policiji, piše grčki portal, Michalis se tu došao sakriti.

 

Potom mu žena kroz prozor kioska daje papirnati ručnik kako bi se obrisao ili zaustavio krvarenje. Prilazi mu i muškarac, koji ga samo gleda.

Na to dolazi treća osoba koja mu, čini se sa snimke, pokušava dati vodu i istovremeno informirati nekoga o povrijeđenom navijaču.

U sljedećem dijelu snimke Michalis pokušava ustati, ali je očito da za to nema snage, pa zatetura i pada na tlo, gdje i ostaje.

Grčki portal piše da je u narednih nekoliko minuta Michalis iskrvario te preminuo.

Za svih 105 osoba uhapšenih nakon žestokog uličnog sukoba navijačkih grupa pred stadionom AEK-a u Atini, u kojem je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, određen je istražni zatvor, javljaju grčki mediji. Uhapšeni su raspoređeni u 16 različitih zatvora po Grčkoj, objavili su tamošnji mediji.

Navedeno je da će osmorica hrvatskih državljana biti odvedeni u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvorsku jedinicu u Koridalosu, koja se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica.

 

depo.ba