Horor: 85-godišnjak se ušunjao u sinovu sobu i izbo ga nožem u snu!

VIJESTI

U porodičnoj kući u Karlovcu 85-godišnji djed je na spavanju nožem pokušao ubiti vlastitog sina, no samo igrom slučaja 54-godišnjak je preživio ovaj napad.

Događaj se desio 16. marta, a šira javnost je za njega saznala tek u petak nakon što je Županijsko državno tužilaštvo izvijestilo da su 26. marta ispitali osumnjičenika te potom donijeli “rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubistva u pokušaju”.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 85-godišnjak 16. marta 2022., u porodičnoj kući u Karlovcu, u cilju da usmrti 54-godišnjeg sina, ušao u njegovu sobu i dok je on spavao nožem mu zadao više ubodnih rana.

Oštećeni 54-godišnjak je zadobio teške tjelesne povrede, a stjecajem okolnosti nije nastupila smrtna posljedica – saopćili su iz karlovačkog tužiteljstva, prenosi “Jutarnji list”.

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog da se okrivljenom 85-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage u cijelosti je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor.

(Izvor: Hayat.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *