Da li je Muamer Zukorlić otrovan? Porodica dobila nalaze iz inostranstva

VIJESTI

Na konferenciji za medije porodice preminulog muftije Muamera Zukorlića otkrivene su nove informacije o uzroku njegove smrti.

Sin Muamera Zukorlića i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić na vanrednoj konferenciji za medije je rekao da su laboratorije iz inostranstva navele da Muamer Zukorlić nije preminuo prirodnom smrću i da postoji mogućnost da je otrovan teškim metalima.

“Poštovana javnosti, prošlo je pet mjeseci i četiri dana od smrti Muamera Zukorlića. Mene je smrt zadesila i Turskoj gdje sam pohađao školu… Moja porodica i ja se nismo pomirili sa činjenicom da je umro velikan našeg vremena, a da institucije nisu utvrdile zvanično uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio tog dana, malo je ljudi koji su ostali pri sebi. Oni koji su bili, još tog dana su uzeli uzorak. Trebao nam je duži period da pronađemo adekvatne laboratorije gdje smo poslali uzorke. Dobili smo rezultate. Prva laboratorija je saopštila da postoji velika vjerovatnoća je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a druga da smrt nije nastupila prirodno”, kazao je Usame Zukorlić.

Muamer Zukorlić je bio predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i potpredsjednik Narodne skupštine Srbije i lider stranke Pravda i pomirenje. Tog 6. novembra 2021. godine nezvanično je saopćeno da je uzrok smrti bio srčani udar.

POGLEDAJTE VIDEO

(Izvor: Klix.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *