Pogoršano zdravstveno stanje ratnog zločinca Ratka Mladića

VIJESTI

Mladić je u Haagu imao nekoliko blažih moždanih udara, koji su ostavili posljedice na mozgu, infarkt, operisan mu je tumor na debelom crijevu, liječen je od anemije, povišenog šećera…

Zdravstveno stanje presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića se pogoršalo, izjavio je danas agenciji TASS njegov sin Darko Mladić.

– Nažalost, nemam dobre vijesti. Njegovo stanje je prilično loše i pogoršava se iz minute u minutu. Toliko je fizički slab da ne može da hoda ni 20 metara bez odmora – rekao je Darko Mladić.

On je dodao da “postoji upadljivo pogoršanje kognitivnih funkcija, što je očekivano, jer ljekari nisu liječili posljedice moždanih udara”.

– Ima povišen nivo šećera, što ljekari ne dovode pod kontrolu i to ubrzava sve ove procese. On je sve slabiji – rekao je Darko Mladić.

Mladić je u Haagu imao nekoliko blažih moždanih udara, koji su ostavili posljedice na mozgu, infarkt, operisan mu je tumor na debelom crijevu, liječen je od anemije, povišenog šećera, a u posljednje vrijeme ima problema i s bubrezima.

(Izvor: Avaz.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *