U nesreći poginuo poznati medar, dječak priključen na aparate za disanje

VIJESTI

Nebojša Ljubibratić Fiatom prešao na drugu stranu kolovoza i udario u vozilo u kojem je bila porodica iz Novog Sada

Poznati trebinjski medar Nebojša Ljubibratić (55) poginuo je  oko 6.45 u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Trebinje – Bileća, u mjestu Orah, u blizini drevnog manastira Dobrićevo, pišu Nezavisne novine.

DJEČAK ZADOBIO POVREDE GLAVE

Kobnih momenata on je upravljao Fiatom, a riječ je o direktnom sudaru, u kojem je teško povrijeđeno i dvoje djece iz drugog automobila i nakon zbrinjavanja u Bolnici Trebinje, jedno je helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske hitno prebačeno u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci.

– Jedno dijete je zadobilo povrede glave i zbog toga je helikopterom prebačno Banja :uku, dok je drugo zbog povreda unutrašnjih organa operisano u našoj ustanovi i smješteno na Odjeljenje intenzivne njege- kazao je Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje.

Kako je potvrđeno iz UKC RS, sedmogodišnji dječak koji je povrijeđen u tom sudaru na aparatu je za mehaničku ventilaciju.

– Prema riječima dr Nenada Škorića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, pacijent je zadobio tešku povredu glave. Pacijent je zbrinut i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su neizvjesne- naveli su iz UKC RS.

NAREĐENA OBDUKCIJA NASTRADALOG

Osim djece, u tom automobilu je bilo još troje putnika koji su zbrinuti u Bolnici Trebinje i oni su, prema Lambetinim riječima, van životne opasnosti.

U drugom automobilu se, u stvari, prema navodima Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, vozila porodica iz Novog Sada, otac, dvoje djece, djed i baka, dok je iz suprotnog smjera dolazio Fiat kojim je upravljao Ljubibratić.

– Iz zasad neutvrđenih razloga Fiat je prešao na drugu stranu kolovoza i došlo je do direktnog kontakta dva automobila- saopšteno je u Tužilaštvu.

Dežurni tužilac, koji je po pozivu izašao na lice mjesta, naredio je obdukciju tijela nastradalog Ljubibratića, koja će biti izvršena danas.

Foto: HERCEGOVINA.INFO

(Izvor: Avaz.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *