Procurio novi snimak đaka i učiteljice koji plešu uz pjesmu Baje Malog Knindže “Ne volim te Alija…”

VIJESTI

Diretkorica novosadske OŠ “Vasa Stajić” u kom su učenici četvrtog razreda na oproštajnoj priredbi sa učiteljicom u koloni plesali uz pesmu Baje Malog Knindže koja raspiruje nacionalnu mržnji i slavi ratne zločine, najavila je pokretanje disciplinskog postupka.

Prema pisanju Telegrafa, Zorica Đurić je rekla da je „pokrenut disciplinski postupka, i da se škola više neće izjašnjavati povodom ovog slučajauuu do okončanja istog”. Đurićeva nije precizirala protiv koga je pokrenut postupak, s obzirom da su tokom incidenta u sali bile minimum dvije učiteljica, a u blizini još dva učitelja. Jedna od njih je predvodila djecu u voziću, plešući uz stihove u kojima će “Drina odnijeti sto Mudžahedina svaki dan”, dok je druga sve to snimala telefonom, a potom poslala na roditeljsku viber grupu.

U izjavi za Nova.rs, direktorica je opravdala učitelje da nisu znali o kakvoj je pjesmi riječ, niti da su od galame mogli čuti stihove iste.

Međutim, Nova.rs je došao do novog snimka koji je je takođe snimila učiteljica, a na kom se, kao i u prethodnom, vrlo jasno čuju stihovi “Ne volim te Alija, zato što si Balija”, na šta djeca razgaljeno đuskaju.

U izjavi za Nova.rs, direktorica je opravdala učitelje da nisu znali o kakvoj je pjesmi riječ, niti da su od galame mogli čuti stihove iste.

Međutim, ovaj portal je došao do novog snimka koji je je također snimila učiteljica, a na kom se, kao i u prethodnom, vrlo jasno čuju stihovi “Ne volim te Alija, zato što si balija” kojom se raspiruje nacionalna mržnja prema Bošnjacima, na šta djeca razdragano plešu.

Snimak možete pogledati OVDJE

(Izvor: Nova.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.