Žena terorizirala supruga, uzimala mu plaću, tukla ga, vrijeđala i držala zatvorenog

VIJESTI

Županijski sud u Puli-Pola je u petak prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičenici odredio istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo hrvatsku državljanku (1958.) zbog osnovane sumnje da je protupravno oduzimala slobodu svom suprugu te zbog nasilja u obitelji, objavilo je pazinsko tužiteljstvo u priopćenju.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 64-godišnjakinja od 2017. godine do lipnja 2022. godine u jednom gradu na području Istre, postupila protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji odnosno da je zlostavljala svoga supruga (1955.). Osnovano se sumnja da je svakodnevno bila fizički nasilna prema njemu te ga vrijeđala i omalovažavala, kao i da mu je onemogućavala socijalne kontakte i kontakte s članovima obitelji, objavilo je pazinsko tužiteljstvo.

Uzimala mu veći dio plaće

Osnovano se sumnja da je inzistirala na odlascima s njim na posao kako bi ga kontrolirala i nalagala mu da joj predaje plaću od koje bi mu ona potom dala manji novčani iznos, a po povratku s posla mu je oduzimala ključeve vozila, vozačku dozvolu i telefon te ga zaključavala u sobu i držala ga zatvorenog. Opisano postupanje izazvalo je kod oštećenika osjećaj poniženja, straha i stanje dugotrajne patnje.

Županijski sud u Puli-Pola je u petak prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičenici odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *