JEZIVE PRETNJE UKRAJINSKOG POSLANIKA: Zajedno sa braćom Hrvatima osvetićemo se Vučiću

VIJESTI

Poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksej Gončarenko uputio je pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Naime, on je na Telegramu napisao da će se Ukrajina zajedno sa Hrvatskom osvetiti predsedniku Vučiću zbog njegovih izjava o ratu u Ukrajini.

Gončarenko je nagovestio da Kijev zajedno sa Hrvatskom planira da spreči mogući ulazak Srbije u Evropsku uniju.

– Srbiju, zajedno sa njenim predsednikom, sigurno nećemo zaboraviti. A onda će biti zanimljivo da gledamo Srbiju od šest miliona stanovnika i njenu želju da uđe u EU. Mislim da ćemo sa braćom Hrvatima to posmatrati i pamtiti, pamtiti, pamtiti. Proces prevaspitavanja je težak i biće neprijatan za Srbe, ali mi to možemo – napisao je ukrajinski poslanik na Telegramu.

Jasno je da je ovim ukrajinski poslanik nacrtao metu na Vučićevoj glavi, zato što Vučić vodi nezavisnu i slobodarsku politiku Srbije.

Oleksij Oleksijevič Gončarenko je ukrajinski političar, član ukrajinskog parlamenta, član ukrajinske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, potpredsednik Komiteta PSSE. o migracijama, izbeglicama i interno raseljenim licima. Osnivač je ukrajinske mreže obrazovnih i kulturnih centara – Gončarenko centar. Godine 2014. izabran je u Vrhovnu Radu na partijskoj listi Bloka Petra Porošenka. Na ukrajinskim parlamentarnim izborima 2019. godine Gočarenko je ponovo izabran kao nezavisni kandidat u jednomandnoj izbornoj jedinici 137.

(Kurir.rs/Novosti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *