STARAC ISPALIO DVA METKA U SANJU DOK JE LEŽALA U KREVETU: Krvavi pir kod Koceljeve šokirao Srbiju, a njegove reči izazivaju jezu!

GLOBUS

Sanja je objavila uživo snimak sa nekog od slavlja u kafani, ne sluteći da će joj to biti poslednje

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi.

U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji ovo su neka monstruozna dela koja su odnela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, ali i cela mesta u kojima su se desili.

Kao bomba u medijima je odjeknula vest – stravičan zločin se dogodio u selu kod Koceljeve: Petar Živanović (74) je hicima iz lovačke puške usmrtio nevenčanu suprugu Sanju Janković (42) iz Valjeva.

Ubistvo se dogodilo u nedelju, 15. septembra 2019. godine, a Petar je vrlo brzo uhapšen. Policija je zatekla Sanjino telo u spavaćoj sobi, obliveno krvlju. Tužilaštvo je naložilo obdukciju.

Starac je Sanji u spavaćoj sobi ispalio dva hica u grudi, nakon čega je pušku prislonio na zid u predsoblju i pošao na česmu koja se nalazila ispred kuće da opere ruke. Ono što je posebno šokiralo sve jeste činjenica da su njih dvoje veče pre zločina bili veseli i obilazili ugostiteljske objekte. Veče pre tragedije, Sanja je objavila uživo snimak sa nekog od slavlja u kafani, ne sluteći da će joj to biti poslednje.

– Kada me je Petar pozvao telefonom i pitao da li mogu brzo da dođem, pomislio sam da mu je pozlilo, jer je stariji čovek. Seo sam u auto i požurio, a ni slutio nisam šta se desilo – pričao je medijima komšija koga je Petar alarmirao nakon “krvavog pira”, ali nije želeo da mu se pominje ime.

Sanja Janković
FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

Tad je rekao kako je ubica delovao staloženo. Jedino što mu je izgovorio bilo je:

– Ubio sam Sanju!

– Petar je živeo sam posle smrti supruge i od kada su ćerke otišle. Ima bar deset godina kako Sanja povremeno dolazi kod njega. Nisu bili venčani, a u selu se često pričalo o toj vezi s obzirom na veliku razliku u godinama – govorili su meštani Svileuve, malog mesta u kome se ubistvo dogodilo.

Onda su počela nagađanja. Dok su jedni pričali da je motiv ljubomora, drugi su pominjali neplaćene račune. Neposredno nakon zločina, iz MUP-a su potvrdili obe verzije – da su ubistvu prethodili imovinski problemi i ljubomora.

Iako je zbog razlike u godinama mogla da mu bude ćerka, Petar u selu nije krio ljubavnu vezu sa dosta mlađom Sanjom. Njegove komšije su novinarima posle ubistva ispričale kako su Petar i Sanja bili u vezi oko 10 godina posle smrti njegove supruge.

– Nakon hapšenja inspektori su Petra pitali zašto je ubio suprugu, a on im je hladnokrvno rekao: “Zaslužila je!” preneo je Informer.

Živanović je oružje posedovao legalno, a do samog zločina nikad nije prijavljen zbog nasilja.

U sudskom procesu koji je trajao tri meseca za ubistvo je Petar Živanović prvostepeno osuđen na 13 godina zatvora. Apelacioni sud u Novom Sadu je preinačio presudu Višeg suda i kaznu smanjio na 11 godina. Mesec dana kasnije Živanović je preminuo u KPZ u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržavao kaznu za zločin koji je počinio. Obdukcija je obavljena u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu. Do danas se ne zna od čega je tačno preminuo.

Petar je sahranjen 31. oktobra 2020. godine u Svileuvi. Imao je četiri ćerke, a na groblju su ga na večni počinak ispratile samo dve i nekolicina najbližih rođaka i prijatelja.

Slučaj ubistva Sanje Janković arhiviran je u Višem sudu u Šapcu.

Kurir.rs/Srbija danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *