Otac mladića koji je objavom sa mezara pozvao na “gaženje po balijama”: Ovo je slika društva u kojem se djeca odgajaju

VIJESTI

Na društvenim mrežama se jutros proširila objava sa izuzetno gnusnim sadržajem – na fotografiji se nalazi momak koji, stojeći na mezarju kojem je zakopana Bošnjakinja – tekstom poziva da se “gazi po balijama”. Fotografija je nastala u Mostaru.

Objava je izazvala niz oštrih reakcija i osuda, a tim povodom se na svom ličnom Facebooku oglasio i otac mladića koji je, pritom, uputio najdublje izvinjenje i žaljenje.

Naime, fotografija je nastala na mezarju ženske osobe islamske vjeroispovjesti koja je, kako je to objavio jedan od članova porodice, ukopana prije svega dva mjeseca.

Objava jednog od članova porodice osobe na čijem mezaru je nastala fotografija

Romeo Biokšić, otac maloljetnog mladića koji se nalazi na fotografiji, svojom objavom na Facebooku izrazio je duboko “izvinjenje, sažaljenje i suosjećanje u svoje ime, ali i u ime njegovog sina”.

Biokšić je napisao da on nije odgojen nacionalistički, niti je njegovu djecu tako odgajao, najviše iz razloga jer se nalazi u mješovitom braku.

Tvrdi da je ovakva fotografija rezultat društva u kojem se današnja djeca odgajaju i odrastaju – i pored roditeljskog nadzora.


 

“Šta reći nakon ovoga unaprijed navedenog čina već isti osuditi na sve moguće načine, svi moji prijatelji Bošnjaci koji me poznaju znaju, kao prvo, da ja nisam nacionalistički odgojen niti nastrojen. Oni koji me ne poznaju osudit će i pozvati se na kućni odgoj. Kako nisam odgajan od strane svojih roditelja da mrzim i dijelim ljudska bića na ova ili ona sve sam to prenosio na svoje dvoje djece koja su djeca iz mješovitog braka oca Hrvata, majke Bošnjakinje”, napisao je Biokšić.

Također, kaže i da će ova “situacija” nja njega, porodicu i rodbinu, ostaviti “duboki i neizbrisivi trag”.

“Želim iskazati duboko sažaljenje, suosjećanje prema navedenoj porodici Dumpor što ću i osobno učiniti. Vama, dragi moji prijatelji, Bošnjaci duboka isprika po ovom sramotnom, necivilizacijskom činu. Nadam se da unaprijed navedeno neće narušiti naše prijateljske odnose”, poručio je on.

On također smatra da je sporna fotografija rezultat društva u kojem se današnja djeca odgajaju, ali i da je to utjecaj nacionalističkih političkih poruka koje se plasiraju.

Poručuje da se protiv “ovoga zla moramo zajedno boriti i izboriti”, te da “ne smijemo dopustiti da se djeca truju mržnjom”.

klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *