Šokantni snimci Vulina s migrantima na granici izazvali zgražavanje javnosti

VIJESTI

Nakon što je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao u Subotici akciji usmjerenoj na “suzbijanje krivičnih djela i prekršaja koje čine migranti”, stigle su oštre reakcije opozicije, ali i od različitih nevladinih udruženja, pa čak i profesora na fakultetima.

U videosnimku koji se širi društvenim mrežama, vidi se krajnje nehumano postupanje prema migranima.

Oni kleče na koljenima, na travi, ruke su im stavljene na potiljak, a gomila naoružanih i uniformisanih policajaca patrolira oko njih, dok sve snimaju kamere. Za to vrijeme Vulin daje izjavu medijima, prenosi NovaS.

“Nijedna krijumčarska banda neće proći, a da ne bude otkrivena i razbijena, da njihovi pripadnici ne budu kažnjeni u skladu sa zakonom. U Srbiji niko ne može da nosi oružje, u Srbiji niko ne može da trguje ljudima, Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mjesto gde će se okupljati različiti banditi i ološ iz čitave Azije …”, naveo je između ostalog.

Malo grublji komentar imao je i direktor Instituta za evropske poslove, Naim Leo Beširi, koji je Vulina nazvao rasistom i nacionalistom.

Oštar komentar dao je i Ivan Videnović, vanredni profesor Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je ovakav tretman migranata uporedio sa genocidom u Srebrenici.

“Što da gledamo ‘Quo vadis, Aida?’ kad možemo da je izvedemo u real timeu?”, napisao je on.

klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *