Internetom se širi fotografija: Na plažu u Makarskoj zabranjeno unositi sendviče, sokove…

VIJESTI

Na Redditu je objavljena fotografija table koja se nalazi ispred jedne plaže u Makarskoj, a na kojoj su istaknute brojne zabrane.

Između ostalog, navedeno je kako kupači na toj plaži ne smiju donositi svoj sendvič ili sok, svoju ležaljku i suncobran.

Mnogi su u komentarima izrazili nezadovoljstvo ovim zabranama.

Navodi se da je koncesionar društvo Hoteli Makarska i da se tabla odnosi na pravila ponašanja na plaži, ispod čega slijedi popis svega što nije dozvoljeno, nabrojano na hrvatskom i engleskom jeziku.

Brojni komentari ne čude jer građani imaju loša iskustva s uzurpiranjem pomorskog dobra, kao što je primjer uvale Vruja gdje je nedavno održan i prosvjed jer je pomorsko dobro javno dobro i to građanima niko ne bi trebao moći oduzeti.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

“Uvidom u dostavljenu fotografiju utvrdili smo kako info tabla kao koncesionara navodi društvo Hoteli Makarska. U listopadu 2020. godine izmijenjena je Odluka o davanju koncesije te je koncesionar društvo Imperial Riviera. Očito se radi o tabli postavljenoj od strane prijašnjeg društva, koja iz nama nepoznatih razloga nije uklonjena. Odmah po zaprimanju ove fotografije zatražili smo žurno uklanjanje table od društva Imperial Riviera. Prema informacijama kojim raspolažemo uklanjanje je u tijeku”, kazala je Matea Dorčić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo za Slobodnu Dalmaciju.

KLIX.BA

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *