VIJESTI

Dvojica mladića poginula u saobraćajnoj nesreći: Tuga je golema

  • 7 Augusta, 2022
  • 0

6:25 na cesti D7 na izlazu iz Sikirevaca u Hrvatskoj dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe poginule, dok su tri teško povrijeđene, izvijestila je PU

Dvojica mladića poginula u saobraćajnoj nesreći: Tuga je golema

6:25 na cesti D7 na izlazu iz Sikirevaca u Hrvatskoj dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe poginule, dok su tri teško povrijeđene, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Policijski službenici su u zajedničkoj saradnji sa Općinskim državnim tužilaštvom obavili uviđaj, kojom prilikom je utvrđeno da je vozač (1996. godište), upravljajući ličnim automobilom zbog neprilagođene brzine (u krivini) sletio s ceste u visoko raslinje, kojom prilikom je došlo do prevrtanja automobila

U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno su stradale dvije muške osobe (vozač i suvozač – obojica 1996. godište), dok su tri putnika (1984., 2000., i 2004. godište) koji su se nalazili na zadnjem sjedištu teško povrijeđeni, te su nakon pružene liječničke pomoći prevezeni i zadržani na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu – objavila je policija.

NK Posavina iz Velike Kopanice na Facebooku se oprostila od poginulih mladića.

S velikom tugom i boli javljamo da su nas napustila dva mlada života. U saobraćajnoj nesreći smrtno su stradali Franjo Kitanović i Marko Ergotić. Franjo je branio boje Posavine u mlađim uzrastima i tako ostavio veliki trag kao igrači, a još veći kao pravi dečko po čemu će ga svi i pamtiti. Marko je bio također pravi dečko i vjerni navijač koji je sa Žoharima bio podrška zelenim lavovima u svim trenutcima. Nema riječi kojom možemo opisati ovu tugu i bol. Obiteljima iskrena sućut – napisali su.

(Izvor: Hayat.ba)