Mladić iz bolnice vraćen u zatvor i neće biti pušten na slobodu!

VIJESTI

Zdravstveno stanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića je nešto bolje, ali je i dalje zabrinjavajuće, rekao je njegov sin Darko Mladić nakon povratka iz Haga.

“Nismo dobili ništa novo u vezi sa medicinskom dokumentacijom, ali izgleda da ima izmjena u terapiji o kojima nismo obaviješteni”, kaže Darko Mladić.
Ističe da se i dalje čeka dozvola da se omogući timu srpskih ljekara da pregledaju Mladića.

“Nešto je bolje. On je sad vraćen u svoju sobu tamo iz ambulante. Više nije u ambulanti. Taj dio oko upale pluća bi trebalo da je saniran, ovo sve ostalo – on je vrlo slab i dalje, ne može da hoda bez pomoći, ne može da ustane bez pomoći, ne može da se brine o sebi bez pomoći, ali ta čuvarska služba tamo mu pomaže u svemu tome. I da kažem, ta ekipa stvarno trudi se i van svojih ovlaštenja. Nisu dužni oni da mu pomažu toliko koliko mu pomažu i ja sam njima veoma zahvalan na tome, ali on je i dalje veoma slab”, rekao je Darko Mladić.

Kako su ranije saopćili iz Međunarodnog suda u Hagu, Mladić neće biti pušten na slobodu zbog zdravstvenog stanja niti će se taj zahtjev uzeti u razmatranje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *