Sebija Izetbegović o sudbini Bošnjaka ukoliko izgubi SDA: “Ako oni koji su otpali od nas pobijede, odvešće nas to u logore, stratišta i masovne grobnice” (VIDEO)

VIJESTI

Do izbora je ostalo manje od sedmicu dana, stranke ulaze u završni krug kampanje, a pojedinci su spremni na sve kako bi dobili poršku građana.

Naime, na jednom od skupova Stranke demokratske akcije prisutnima se obratila profesorica Sebija Izetbegović, a njene riječi su šokirale bh. javnost.

– Ako oni koji su otpali od nas pobijede, odvešće nas to u Tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice, kazala je Sebija Izetbegović.

Šokantan je i ponašanje prisutnih koji su aplauzom podržali ove riječi profesorice Izetbegović.

Povodom izjave profesorice Izetbegović, putem društvenih mreža, oglasio se i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković:

– Kakvo se pomračenje uma mora desiti da ovako nešto izjaviš? Kakvo se pomračenje uma mora desiti da aplaudiraš na ove bolesne poruke supruge predsjednika SDA? Ove je ljude zbog njih samih sevap pomesti sa scene. A Bogami i zbog nas. Zbog naše djece, zbog države, zbog svih normalnih ljudi koji u njoj žive, napisao je Konaković.

Pogledajte i poslušajte izjavu profesorice Izetbegović:


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *