Efendija Čamdžić: Naša obaveza prema Poslaniku je da u nedjelju izađemo na izbore

VIJESTI

Uoči općih izbora koji se u Bosni i Hercegovini održavaju u nedjelju, poruku svim građanima poslao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići Izet ef. Čamdžić.

Izet ef. Čamdžić je rekao kako je ovo mjesec u kojem će se muslimani posebno, kroz različite programe sjetiti Poslanika Muhammeda a.s.

“Sjetit ćemo se da su te 632. godine kada je Poslanik preselio na Bolji svijet, njegovi ashabi održali izbore. Koliko je važno izaći na izbore, koliko je važno učestvovati u odlučivanju o našem zajedničkom dobru, govori nam Poslanikov hadis “Ko ne vodi računa o općoj stvari, o općem interesu muslimana, ne pripada mojim sljedbenicima – citirao je Čamdžić Kur’anski hadis.

Važnost izbora kod muslimana ogleda se u tome što su ashabi održali izbore prije nego je Pejgamber spušten u kabur.

Ne može društvo funkcionirati bez sistema i pravila. Naša je obaveza, kao što je bila obaveza ashaba, prije nego su Poslanika spustili u kabur, da provedu izbore i na njih su izašli svi. Naša obaveza da slijedeći Poslanika i njegove ashabe, vodeći brigu o našem zajedničkom dobru, u nedjelju 2. 10. izađemo na izbore i na taj način pokažemo i ljubav prema Poslaniku i onome što je on donio i ljubav prema našoj domovini, a Poslanik je rekao “ljubav prema domovini je sastavni dio imana – poručio je Čamdžić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *