Plenković: Ništa nije gotovo, ima vremena za nametanje Izbornog zakona

VIJESTI

Podrška kandidatima HNS-a na Općim izborima 2. oktobra stigla je iz Hrvatske. U Livno je došao hrvatski premijer Andrej Plenković. Posjeta je uslijedila samo nekoliko dana nakon što je objavljeno i da je mjesecima razgovarao s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom o izmjenama Izbornog zakona u BiH.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je u Livnu kazao da nije iznaneđenje da su mjesecima ranije razgovarali sa Christianom Schmidtom oko izmjene Izbornog zakona u BiH zbog kojih je trpio kritike iz BiH.

“Da li razgovaramo sa Christianom Schmidtom, da. Da li razgovaramo sa američkom diplomatijom, da. Da li razgovaramo sa talijanskom, njemačkom, francuskom diplomatijom, da. Sa svima razgovaramo i sa predstavnicima bošnjačkih stranaka u BiH i to nije tajna. Bilo bi gorteskno da hrvatska Vlada ne razgovara sa visokim predstavnikom u ovakvim okolnostima u cilju da se ispravi nepravda nad Hrvatima”, kazao je Plenković.

Dao je podršku kandidatkinji HNS-a i HDZ-a Borjani Krišto u utrci za Predsjedništvo BiH i dodao da još ništa nije gotovo i da do nedjelje ima vremena da sa nametne odluka visokog predstavnika o izmjeni Izbornog zakona.

(Izvor: N1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *