OVAKO NEVREME SRBIJA NIJE SKORO VIDELA: Grad veličine jabuke buši krovove, gromovi tuku na sve strane, kiša ne prestaje satima

VIJESTI

Snažno nevreme proširilo se tokom popodneva sa severa Srbije na ostatak zemlje.

Jak pljusak praćen je grmljavinama i olujnim vetrom, a ponegde je pao i grad. Grad se, između ostalog, sručio na Lazarevo i Bački Petrovac, gde je oštetio mnoga vozila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Sečanj se zabeleo kao da je pao sneg.


 

Nevreme je zatim oko 15 sati zahvatilo šire područje Beograda. Nekih pola sata pre nego što je počela da pada kiša duvao je veoma jak vetar koji je lomio grane i nosio delove krovova i fasada, a u pojedinim momentima je grmelo toliko jako da su se prozori tresli.

Snažan vetar je obarao stabla, mnoge ulice su poplavljene, a grom je udario poletno-sletnu stazu na Aerodromu “Nikola Tesla” i tom prilikom napravio oštećenje zbog čega su poletanja i sletanja aviona privremeno obustavljena.

Nevreme se zatim sručilo na ostale delove Srbije. Na Dunavu kod Kladova jednog pecaroša je udario grom. Muškarac je sa teškim opekotima prebačen u bolnicu.

Jako nevreme pogodilo je okolinu Jagodine gde je grad veličine jabuke tukao Dragoševac i bušio krovove.

Grad je tukao i šire područje Zaječara.

Nevreme je drugi dan zaredom protutnjalo Srbijom i pogodilo kako Beograd tako i mnoga mesta u unutrašnjosti Srbije, a RHMZ je upozorio i na nove padavine u narednim satima.

Republički hidrometeorološki zavodio upozorio je na jake pljuskove sa grmljavinom.

– Danas nestabilno sa lokalnom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa jakim plјuskom (preko 20 mm za kratko vreme), gradom i jakim ili olujnim vetrom u zoni padavina – piše na sajtu RHMZ-a.

Upozorenje je izdato i za Beograd.

– Nestabilno sa pojavom plјuskova i grmlјavina koji posle podne i uveče u pojedinim delovima grada ili okoline mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jakog vetra u zoni padavina – piše na sajtu RHMZ-a.

Meteorolozi su najavili nevreme u naredna dva sata u južnim delovima Banata, Braničevskom okrugu, Pomoravlјu i na istoku Srbije gde će bit imestimično sa kišom slabog i umerenog intenziteta, plјuskovima sa grmlјavinom i pojačanim vetrom.

– Oblačnost koja na severozapadu i severu Bačke uslovlјava kišu slabog do umerenog intenziteta i lokalne plјuskove sa grmlјavinom u naredna dva sata premeštaće se ka severu Banata – piše na sajtu RHMZ-a.

(Kurir.rs)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *