Potresna ispovijest Merime iz Hadžića: Doktor Dejan me izbacio iz ordinacije i pozvao mi policiju

VIJESTI

Redakciji portala Crna-Hronika javila se Merima Tufo Šahić iz Hadžića koja je ispričala svoju neugodnu situaciju koju je doživjela na pregledu kod ljekara Doma zdravlja u Hadžićima.

“Željela bih da kaže svoje današnje iskustvo sa ljekarom pneumofiziologu koji radi u Domu zdravlja u Hadžićima. Naime radi se o Dejanu Dragišiću.

Jutros u 9h sam bila zakazana na pregled kod spomenutog ljekara, čekala sam do 10h. Ljekara nije bilo. Pitala sam tehničara gdje je ljekar, rekao je da je kod direktora. 10:05 dolazi ljekar, ja možda bezobrazno kucam na vrata i pitam “hoće li ljekar početi da radi?” odgovorio je da hoće. Ulazim u ordinaciju nakon što me je prozvao, pozdravljam se naravno i sjedam, dajem prikupljene nalaze inače sam došla tu zbog teškog disanja i zbog toga sam na bolovanju. – počinje svoju priču Merima Tufo Šahić za portal Crna-Hronika.

Kaže mi doktor, ustani okreni se leđima i svuci majicu. To sam i uradila. Pregled je trajao možda 2,3 sekunde. Uz to je konzumirao cigarete, sjeo je i krenuo je da kuca nalaz.

Ja, da bi mu olakšala tu pretpostavku teškog disanja jer imam dijagnozu teške bolesti mišića, prekinula sam ga, izvinula se što ga prekidam i rekla sam. “Doktore mogu li ja da kažem da imam još dva autoimuna oboljenja.” na šta mi je odgovorio, drsko povišenim tonom da njega boli K.*** što sam ja miastenička da ja balija njemu neću govoriti šta će da radi, kao da će on mene uništiti sa ovim nalazom koji će mi napisati jer ja moram na komisiju jer komisija traži nalaz pulmologa.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Za 28 dana zaboravit ćete na bolove u zglobovima ili kičmi: učinci zagarantovani pouzdanim medicinskim ispitivanjima

Ja sam se izvinjavala na to, al on meni nije dozvoljavao, tu sam se još jednom izvinula što sam ga prekinula.

Skočio je iza stola, a ja sam vidjela da se neki nalaz već printa, kada ga je otkucao ne znam, uzeo me za lijevu podlakticu i izbacio me iz ordinacije. Nalaz zgužvani mi je dao i rekao da će mi ga gurnuti u nos. Uzela sam nalaz i krenula sam da se krećem prema internističkoj službi jer sam i tu imala zakazan pregled a on je konstantno ispred mene stajao, unoseći mi se u facu, vrijeđajući me na nacionalnoj osnovi. Ostali pacijenti su to sve vidjeli a ja pri ulasku u internistički kabinet, tražeći nalaz i uputnicu u torbi, doktor me odgurnuo i rekao kolegi da zovne policiju, kao da sam ga ja udarila.

Toliko o etici zdravstvenog sistema. Navedeni doktor je poznat po nasilničkom ponašanju, i povrijeđanju. Nemam više riječi, šokirana sam. On je meni pozvao policiju, uzet je iskaz. Naravno rekao je da sam ga udarila. Od pacijenta niko ne želi na Sud da ide kao svjedok nemilog događaja. Svi su prisutni potvrdili PU Hadžići da nisam progovorila osim što sam mu rekla da mi se skloni sa puta i da nema pravo da puši cigaretu, unosi mi se u facu i da prijeti a plus ni da me vrijeđa. – tvri Merima Tufo Šahić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *