PUCA OD ZRDAVLJA: Ima 120 godina i nikada nije popio lijek! Ovo je NJEGOVA TAJNA!

MAGAZIN

Jedan od najpoznatijih monaha u Indiji jeste Swami Sivananda koji je rođen davne 1896. godine, a uspio je ući i u Guinnessovu knjigu rekorda. Ovaj monah odlučio je da otkrije koja je tajna njegove dugovječnosti, kako bi pomogao i ostalim ljudima da dožive njegove godine.

Po njegovom mišljenju najbitnije je pomaganje drugim ljudima, umjerenost, vježbanje joge svaki dan, ali najbitnije svakako od svega jeste apstinencija sek*a. Idalje je djevac, nikada se nije htio oženiti, niti je imao želju da ima odnose sa ženama.

Swami nam je priznao da nikada nije popio niti jedan lijek, a ni dan danas nema potrebu za njima. Prvi put je otišao ljekaru i 120. godini, jer je imao užasne glavobolje. Tada su ga ljekari pregledali detaljno i rekli da mu je srce zdravo i izgleda kao kod mladića. Svi su bili u čudu kako starac može da napravi neke od najtežih joga. On izgleda najmanje pedeset godina mlađe, jer nema bora! Jedino čime se ne može pohvaliti jeste što je izgubio zube.

”Oduvijek sam vjerovao u skromnost, jednostavnost i hranu. Kada pomažem drugim ljudima kojima je pomoć potrebna, koji su u nevolji tada se osjećam mnogo bolje. Hrana je jako bitna za dugovječnost , a ja volim jesti kuhanu rižu sa povrćem, ali tada ne koristim nikakve začine. Svaki dan pojedem zdrobljeni zeleni čili.

Jako je bitno imati u životu disciplinu. Sa njom možeš da uđeš u koštac sa prehrambenim navikama, ali i željom za odnosima. Kada možete kontrolisati sve svoje potrebe onda je to najveće umjeće. Ovako dugo živim iz razloga što mi nikada materijalne stvari nisu bile bitne u životu, niti su me one činile sretnim, nego nešto sasvim suprotno!”- ispričao je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *