Hadžić prvo brutalno pretukao muškarca, a onda ga rezao motornom pilom

VIJESTI

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Hadžić Azmira (38) zbog krivičnog djela teška tjelesna ozljeda.

Kako se navodi u optužnici, Hadžić, koji je ranija osuđivan, je 17. decembra prošle godine u ugostiteljskom objektu nakon verbalnog konflikta fizički nasrnuo na S. I. kojem je zadao više udarac šakama u predjelu glave i tijela.

Nakon što je S. I. izašao iz objekta, optuženi je krenuo za njim, te ga ponovo napao na parkingu, zadajući mu udarce po glavi i tijelu, usljed kojih je S. I. pao na tlo.

Nakon toga je Hadžić iz parkiranog automobila uzeo motornu pilu i sa mačem neupaljene pile zadao oštećenom udarac u predjelu ramena i vrata, svjestan da ga na taj način može teško tjelesno povrijediti.

– Tako je oštećenom S.I. nanio tešku tjelesnu povredu u vidu: traumatski prelom krune do korjena drugog sjekutića u gornjoj vilici desno, traumatska ekstrakcija desnog očnjaka, razdernonagnječnu ranu desne strane vrata, razdernonagnječnu ranu u dijelu desnog ramena, ogrebotina u dijelu desnog ramena, rezna rana u dijelu vrata i oguljotina kože brade- navedeno je u optužnici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *