Meteorolog Ristić upozorio: Stiže nam prvi snijeg, hladna zima, ali i jaki zemljotresi!

VIJESTI

Meteorolog Ivan Ristić istakao je da nam prvi sneg stiže već u ponedeljak, ali da neće biti neobično da se u ovo doba godine i zatrese tlo pod Srbijom.

– Moja teorija se zove “Tajna veza između klime, vulkana i zemljotresa”. S tim globalnim otopljenjem počele su vulkani sve češće da se javljaju, zemljotresa ima na sve strane. Na sreću, nismo toliko osetljivo područje, ali bilo je desetak zemljotresa i svi se javljaju na proleće ili jesen – objašnjava Ristić.

Meteorolog ističe da ulazimo u period kada može doći do jačih zemljotresa, ali da možemo očekivati sneg već u ponedeljak.

Ivan Ristić

– Ovo je period kad može biti jačih zemljotresa, ja se nadam da neće. Najjači zemljotresi se dešavaju na mestima gde su bili vulkani. Kod nas su to centralna Srbija i Kopaonik gde su mogući potresi do 6 Rihtera – otkrio je Ristić.

On je istakao i da gde god da postoji brdovit teren može biti zemljotresa.

Meteorolog Ristić prognozirao je i kad će prvi sneg u Beogradu i nižim delovima naše zemlje.

– U nedelju po podne ide zahlađenje. Dolazi čuveni polarni vorteks (vrtlog koji natkriljuje Severni i Južni pol) u Evropu koja će cela biti pod snegom. On će potpuno promeniti vreme do kraja decembra. U Beogradu i Srbiji očekujem sneg tokom dana u ponedeljak – zaključio je Ristić.

(Kurir)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *