Bračni par iz Sarajeva želi posvojiti bebu pronađenu u ruševinama u Siriji

GLOBUS VIJESTI

MLADI bračni par iz Sarajeva želi posvojiti tek rođenu bebu koja je spašena iz ruševina u Siriji. Kako piše Avaz, njihovoj redakciji se nakon potresnih vijesti o novorođenoj bebi spašenoj iz ruševina javio mladi bračni par koji nema djece.

“Molimo vas da nam pomognete da dođemo do ovog djeteta i pružimo mu beskrajnu ljubav i utjehu. Objavite vijest da se zna da u Sarajevu postoji dvoje mladih ljudi koji trenutno nemaju svoje djece, a koji bi željeli usvojiti ovu bebu i pružiti joj svu moguću ljubav ovog svijeta”, rekla je plačnim glasom žena iz Sarajeva ekipi Avaza.


Podsjetimo, u ruševinama kuće u Jandairisu u Siriji, mjestu koje je teško pogođeno katastrofalnim potresom, spasioci su pronašli živo tek rođeno djetešce koje je pupkovinom još bilo povezano s majkom, koja nije preživjela. Djevojčica je jedina preživjela iz obitelji čiji su svi članovi poginuli u urušavanju četverokatnice.

U tom selu na granici s Turskom spasioci su izvukli tijela njezinog oca Abdulaha Mleihana, majke Afre, triju sestara, brata i tete.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *