Zakira Abadžiju komšije prijavile na Ispuni mi želju: Boluje od karcinoma, a živi od 240 KM mjesečno

VIJESTI

Ekipa emisije ‘Ispuni mi želju’ Hayat televizije je posjetila 66-godišnjeg Zakira Abadžiju koji živi u selu Dobrovine. Na početku razgovora je priznao kako mu je život nikakav. Ova njegova izjava ne čudi u onom trenutku kad shvatimo kako živi i šta mu je život sve donio.

Ima primanja, ali koja u ovakvom vremenu ne znače ništa. Od 240 KM Zakir ne živi nego preživljava, a bio je pripadnik Armije BiH. Najžalosnije od svega je što mu fali 28 mjeseci do penzije.

“Ja nemam to da uplatim, a niko drugi neće”, rekao je Zakir.

Kako svaka nevolja prati drugu tako je nažalost i kod Zakira. On boluje od karcionoma prostate, ima kamenac u mokraćnom mjehuru ,koji je narastao 35 milimetara, oštećen želudac… i već tri godine se bori sa svim tim bolestima, kako smo na početku napisali, sa samo 240 KM primanja.

“Pijem tablete, čajeve, imao sam terapiju za karcinom, tako da nisam radio operaciju. Sada je dobro, samo što me muči ovaj kamenac koji moram da izvadim u bolnici u Zenici”, rekao je Zakir.

Treba platiti režije, hranu, tablete i još odlazak u bolnicu, a primanja su jako mala da ne mogu pokriti ni pola njegovih potreba.

Život ga nikada nije mazio. U četvrtoj godini svog života imao je paralizu lijevog oka i tako mu je ostalo do danas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *