Ibrahimović: “Žena me nazvala, kada sam vidio, kao da su mi srce otkinuli…”

SPORT

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović jedan je od najboljih fudbalera današnjice i čovjek koji i u 40. godini pokazuje sve svoje fudbalske čarolije.

Dvije decenije je na svjetskoj fudbalskoj sceni, stvorio je veliko ime, a pored fudbala Zlatan je živio jednostavnim porodičnim životom što je i opisao u knjizi “Ja sam Zlatan”, koja se prodala u milione primjeraka.

Najteži dio Zlatanovog života je trenutak kada su on i supruga Helena saznali da je njihov sin Maxi teško bolestan. To je bilo dok je još bio beba.

“Povraćao je stalno, a svi su me tješili da je dobro, da će biti ok, ali ja nisam tako osjećao. Znao sam da nešto nije dobro. Cijelo tijelo mi je bilo u grču. Nikada se nisam tako osjećao, ni približno. Dok nisam dobio dijete bio sam gospodin nedodirljivi. Mogao sam biti ljut i lud, mogao sam pokazivati sve moguće emocije”, priznao je Ibrahimović, a zatim nastavio:

“Supruga je javila da sin mora hitno na oepraciju želuca. Ja sam se u tom trenutku spremao za važnu utakmicu. Odmah sam otrčao do bolnice. Maxi je ležao u inkubatoru. Bio je manji nego ikada, kao mala ptica. Imao je cijevi kroz tijelo i nos. Kao da su mi srce otkinuli iz grudi. „Volim vas oboje. Vi ste mi sve. Ali ja ovo ne mogu izdržati. Zovi me za sve što treba”, rekao sam Helen i pobjegao odatle…”

Na sreću Maxijeva operacija je prošla uspješno oporavio se i danas odrasta kao i sva druga djeca. Igra se, uživa, a Ibrahimović ne krije da mu je sin promijenio poglede na život.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *