VIJESTI

DA MALI STEFAN PROHODA I NASTAVI DETINJSTVO: Za prvi korak potrebna mu je naša pomoć

  • 31 Augusta, 2023
  • 0

Stefan Stepić boluje od cerebralne paralize i potrebna mu je pomoć svih nas kako bi mogao da nastavi detinjstvo! On je drugo dete iz druge kontrolisane trudnoće. Prevremeno

DA MALI STEFAN PROHODA I NASTAVI DETINJSTVO: Za prvi korak potrebna mu je naša pomoć

Stefan Stepić boluje od cerebralne paralize i potrebna mu je pomoć svih nas kako bi mogao da nastavi detinjstvo!

On je drugo dete iz druge kontrolisane trudnoće. Prevremeno je rođen u 30GN carskim rezom sa svega 1.330 grama, a porađaju je prethodila preterminska prevremena ruptura plodovih ovojaka 6 dana pre.

Naime, uled prevremenog porođaja i nastalih komplikacija, uspostavljena mu je dijagnoza cerebralne paralize.

Stefan Stepić

Inače, Stefan je lečen na Institutu za neonatologiju, bio na mehaničkoj ventilaciji 7 dana, imao je neonatalne konvulzije pa je na žalost sve ovo ostavilo posledice na njegovo zdravstveno stanje sa dijagnozom cereblne paralize (G800-Paralysis cerebralis spastica quadriplegica).

Do sada imao razne metode lečenja, svakodnevne fizikalne terapije, hipoterapije, plivanje, radne terapije, legopedske i defektološke tretmane, prati se od strane neurologa i pulmologa, a predstoji mu i operacija SDR u klinici u inostranstvu kao i intezivne terapije nakon operacije.

Sredstva su mu potrebna za operaciju, kontinuirane terapije i tretmane, rehabilitaciju, specijalističke preglede, ortopedska pomagala kao i za putne troškove za odlazak na lečenje.

Za Stefanov prvi korak! Budimo humani!

Pomozimo Stefanu!

Stefan Stepić
FOTO: BUDI HUMAN

Ovako možete da pomognete!

Stefan Stepić