VIJESTI

Sud BiH odbio sve Dodikove prigovore, Jasmina će mu suditi, proces uskoro počinje!

  • 9 Oktobra, 2023
  • 0

Milorad Dodik i Miloš Lukić optuženi su za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmita. Dodikovi odvjetnici u prigovorima su tvrdili da kazneno djelo za koje je

Sud BiH odbio sve Dodikove prigovore, Jasmina će mu suditi, proces uskoro počinje!

Milorad Dodik i Miloš Lukić optuženi su za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmita. Dodikovi odvjetnici u prigovorima su tvrdili da kazneno djelo za koje je Dodik optužen ne postoji jer je Schmidt nelegalan. Sud je odbio sve prigovore te kreće sudski proces u kojem će Dodiku biti dodjeljen sudac pojedinac.

 

Sud u BIH odbio je sve prigovore odvjetnika Milorada Dodika na potvrđenu optužnicu Tužiteljstva BiH, piše Dnevni avaz.

Podsjetimo, tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, optužilo je Milorada Dodika i Miloša Lukića, v.d direktora Službenog glasnika RS za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmita.

Dodikova obrana dva puta je tražila izuzeće sutkinje Jasmine Dedović Ćosić, koja je optužnicu potvrdila i sada je odbila prigovore, međutim neuspješno.

Za ovo je kazneno djelo propisana kazna manja od pet godina te će Dodiku biti dodijeljen sudac pojedinac, ali još nema informacija o tome tko će to biti. Sudac će se birati putem sustava za automatsko upravljanje predmetima na sudovima.

Visoki predstavnik Schmidt poništio je zakone koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske u vezi s neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH. Dodik je potpisao ukaz o stupanju na snagu spornih zakona, a Miloš Lukić ih je objavio u Službenom glasniku RS-a.

 

Dodikovi odvjetnici u prigovorima su tvrdili da kazneno djelo za koje je Dodik optužen ne postoji jer je Schmidt nelegalan.

Odbijanjem svih prigovora počinje sudski proces Dodiku.

Prvo će biti zakazano izjašnjenje o krivnji, a zatim glavni pretres, koji će voditi sudac pojedinac.