GLOBUS

CIJELO PORODILIŠTE OSTALO U ČUDU: Žena na svijet donijela…

  • 12 Januara, 2024
  • 0

U rijetkim slučajevima kada bijela majka i crni otac zatrudne, vjerovatnoća da će roditi blizance s različitim tonovima kože je samo jedan prema 500.000. Vjerovatnoća da se ovaj

CIJELO PORODILIŠTE OSTALO U ČUDU: Žena na svijet donijela…

U rijetkim slučajevima kada bijela majka i crni otac zatrudne, vjerovatnoća da će roditi blizance s različitim tonovima kože je samo jedan prema 500.000. Vjerovatnoća da se ovaj izvanredni događaj ponovi još je minijaturna, jer se događa samo jednom u milion slučajeva. Zanimljivo je da je ovaj par imao privilegiju da doživi ovaj izuzetan medicinski fenomen.

Alison Spooner i Dean Durant, par koji je nedavno dočekao svoju drugu blizanku, Maju i Liju, nastavili su fascinantnu porodičnu tradiciju. Kao i njihova starija braća i sestre, Lauren i Haley, Maja prati svoju mamu svetle puti, dok Lija prelepim tamnim tenom podseća na svog oca. Ova jedinstvena pojava pokazuje raznolikost unutar njihove porodice, jer prihvaćaju ljepotu različitih boja kože svoje djece.

Iznenađujući fenomen distribucije boje kože, pod utjecajem genetskog sastava roditelja, čak je i stručnjake ostavio zaprepaštenim. U slučajevima kada se djevojčice rađaju svijetle puti, to je rezultat interakcije između sličnih gena naslijeđenih i od majke i od oca. Nasuprot tome, tamnoputa beba su proizvod jednakog doprinosa gena oba roditelja. Majka je uz bezbrižno cerekanje izrazila uverenje da se takva situacija neće ponoviti i po treći put, odlučno izjavivši da nema nameru da ima još jedan par blizanaca. Haley i Lauren, ispunjene neizmjernom radošću, uživaju u prisustvu svojih dragocjenih novih dodataka. „To je zaista nešto izuzetno“, primetila je Hejli sa osećajem strahopoštovanja.
Odvojite trenutak da pogledate video.