GLOBUS

Jezive reči dečaka (15), koji je sa bratom ubio majku, pa lažirao otmicu: “Uzeo sam nož…”

  • 15 Februara, 2024
  • 0

Jedan od dvojice dečaka poreklom iz Rusije, koji su uhapšeni u Španiji zbog sumnje da su ubili ženu koja ih je usvojila, priznao je kako je izvršio brutalni zločin.

Jezive reči dečaka (15), koji je sa bratom ubio majku, pa lažirao otmicu: “Uzeo sam nož…”

Jedan od dvojice dečaka poreklom iz Rusije, koji su uhapšeni u Španiji zbog sumnje da su ubili ženu koja ih je usvojila, priznao je kako je izvršio brutalni zločin.

Silvija Lopez (48) pronađena je mrtva u Kantabriji, a potom je policija uhapsila njena dva usvojena sina,  starosti 13 i 15 godina, koji su nakon svirepog ubistva lažirali otmicu.

Preliminarna istraga pokazuje da je 15-godišnjak oštrim predmetom naneo svojoj usvojiteljki povrede u predelu vrata, te da je sa mlađim dečakom potom pobegao i pretvarao se da su kidnapovani kako bi prevarili vlasti.

Prilikom saslušanja maloletnik je priznao da je zgrabio nož i isekao majku po vratu, ističući da je dobijao batine zbog lošijih ocena.

Kobnog dana je navodno došlo do sukoba majke i tinejdžera, nakon čega je ona fizički nasrnula na starijeg sina.

“Počela je da me udara i zgrabila me za vrat”, navodno je ispričao stariji dečak u policiji.

Mlađi je tad otpozadi pokušavao da uhvati majku i odvoji je od brata. Tada je Silvija izgubila ravnotežu i pala. Tinejdžer je iskoristio priliku da zgrabi kuhinjski nož i poseče je po vratu.

Prema iskazu mlađeg dečaka, kako je majka mnogo krvarila “stavili su joj plastičnu kesu preko glave da ne bi isflekali patos”.

“Skinuli smo joj odeću, a i mi smo se skinuli jer smo bili umrljani krvlju. Sve smo očistili i njenu odeću bacili u kontejner”, rekao je dečak na saslušanju.

Stariji dečak, koji se sumnjiči da je majci naneo smrtonosne povrede, rekao je da je svađa eskalirala zbog loših ocena na polugodištu.

“Doneo sam knjižicu i kad ih je majka videla počela je da me vređa i šamara. Imao sam napad besa. Zgrabio sam nož sa kuhinjskog radnog dela i zario joj u glavu nekoliko puta”, rekao je osumnjičeni dečak dodajući da je i od oca dobijao batine zbog loših ocena.

Nož kojim je izvršeno ubistvo još nije pronađen. Veruje se da su ga dečaci oprali i vratili u fioku gde stoji i ostali escajg.

Majčino telo su nakon ubistva bili ubacili u zadnji deo automobila, ali kako nisu znali da voze, udarili su u garažu. Telo nesrećne Silvije pronađeno je golo, vezanih ruku i nogu, sa kesom preko glave i najmanje jednim ubodom u predelu vrata.

Inače, Silvija je pronađena nakon što su dečaci pozvali baku i rekli joj da su oteti. Uznemirena, baka je odmah pozvala policiju. S obzirom na to u kakvom je stanju pronađeno Silvijino telo, odmah je bilo jasno da nije ubijena u vozilu.

Policija je potom otpočela hitnu potragu za dečacima, koji su usvojeni kao mali u Rusiji. Pronašli su ih oko 3 sata ujutru, u parku nedaleko od porodične kuće, kako se kriju.

Stariji je odmah priveden, dok mlađi zbog godina ne može ni krivično da odgovara. On je poslat u maloletnički centar.

(Telegraf.rs)