Krvava svadba! Oženio sina, pa ubio snaju, bivšu ženu i još četvoro!

VIJESTI
Srbija neće nikad zaboraviti krvavi pir u Martonošu, kada je bolesni um bio okidač za neviđeni krvavi pir.

Ljubavna priča Vlastimira Šefera i Natalije Bajtai prekinuta je na drugi dan njihovog svadbenog slavlja.

Rade Šefer (55) iz Sente 17. maja 2015. godine, ubio je šestoro ljudi u Martonošu. Na spisku žrtava našli su se njegova bivša supruga Roza (47), tast i tašta Jene (74) i Gizela Traćik (68), snaja Natalija Bajtai (25) i njeni roditelji Šandor (52) i Karolina (43).

Krvavi pir započeo je u selu Orom – krenuo je prvo da ubije bivšu ženu, ali pošto ona nije bila tu iz lovačke puške upucao je njene roditelje, a potom se uputio u selo Martonoš i u kući Bajtaija zapucao po još uvek od svadbe bunovnim gostima. U ovom selu bili su mladenci, mladini roditelji kao i Roza. Bilo je oko 10 sati kad je Šefer upao u kuću i s vrata počeo da viče: “Ku*ve, sve ću vas pobiti!” Krenuo je da ih ubija redom: prvo snajku, njene roditelje pa svoju bivšu ženu.

Smrt je za dlaku izbegao njegov sin Vlastimir, pošto mu je nestalo metaka. Vlastimirove reči lede krv u žilama.

– Uperio je pušku u mene i povukao je obarač, ali izgleda nije bilo municije. Otrčao sam prvo iza nekog drveta pa zatim i iz dvorišta. Vikao je za mnom: “Vrati se, kurvino derište, da i tebe ubijem” – svedočio je Vlastimir Šefer.

Mladoženja je, kada je sve počelo, spavao i nije bio svestan šta se oko njega dešava.

Prvobitna informacija koja se pojavila u medijima bila je da je Rade nakon krvavog pira sam sebi oduzeo život. Međutim, ispostavilo se da je istina drugačija. Pomahnitalom ubici presudio je muž njegove svastike Emanuel Danjon, nakon što je Šefer ranio njegovu suprugu i to pred detetom. On ga je ubio udarcem stolicom u glavu, a nije mu suđeno jer je zločin izvršio u nužnoj odbrani.

Žrtve pomahnitalog uma

Radeta su komšije opisivale kao povučenog, a u policiji nije imao dosije. On se godinu dana pre krvavog pira razveo od supruge Roze, a nju je krivio za brak sina sa snajom Natalijom, sa kojim se nije slagao. Da sve bude još groznije, i sam Rade je prisustvovao venčanju na kom je pio ceo dan. I na svadbi se dogodio incident. Naime, Rade je ušao u raspravu sa bivšom suprugom i njihovim sinom Aleksandrom jer mu se nije dopadala snajka, a nakon verbalnog sukoba nasrnuo je na njih fizički.

Mlađi sin je odmah pozvao policiju koja je došla i privela Šefera u policijsku stanicu u Kanjiži. Policija obaveštava Osnovno tužilaštvo u Senti gde je bila dežurna zamenik tužioca Katarina Segedinski, koja ne traži da se Šefer zadrži iako je osumnjičen za nasilje u porodici. Šefer je iz stanice izašao oko 6 ujutru i odmah je dohvatio pušku. Epilog je poznat.

– Ne znam šta se dogodilo. Spavao sam u pomoćnoj kući. Probudili su me pucnji i vriska. Sanjiv, izašao sam u dvorište i našao krvava tela majke, oca, sestre… – ovim rečima je Žolt Bajtai (27) opisao užas koji se dogodio u njegovoj kući, nevestin brat.

Rade Šefer

Žolt nije želeo da priča o stravičnom zločinu a često je ponavljao jednu rečenicu.

– Ne znam ko, ali da je bar jedno od njih troje preživelo, bilo bi mi lakše – naveo je ranije za beogradske medije njegov stric.

– Rade se pre oko mesec dana razveo od žene i otišao u Sentu da živi. Juče su pravili svatove, jer mu se ženio sin Vlastimir. Svatovi su se sakupljali ovde u kući, a odatle su otišli na kanjiški štrand, gde je u lokalu održano slavlje. Čujem da su se tamo posvađali i da je i policija intervenisala. Jutros oko 9,30 sati čula se galama i pucnjevi. Iz kuće gde su svatovi došli da prespavaju izleteo je čovek iz Francuske koji je bio u svatovima i i počeo da viče na engleskom i francuskom u pomoć – ispričao je komšija.

Poznanici Šefera kažu da je bio lovac i da je često učestvovao u gađanju glinenih golubova, gde je postizao odlične rezultate pa čak i da je bio kandidat za olimpijsku reprezentaciju. Iz senćanskog Lovačkog udruženja tvrdili su da on nije bio nasilna osoba, ali su potvrdili i da mu je oružje oduzimano upravo zbog nasliničkog ponašanja.

Vlastimir Šefer i njegov brat davno su, posle masakra, napustili ovaj kraj. Kako se nakon istrage ispostavilo, Šefer je zločin počinio jer nije mogao da podnese što ga je supruga ostavila i otišla da radi u Francusku, pa je zbog toga pobio šestoro ljudi.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *