VIJESTI

BELI SE SRBIJA, KRAJ MARTA SAMO ŠTO NIJE! Na Zlatiboru do 10 cm snega! Pogledajte nestvarne slike, a u petak novi temperaturni šok

  • 25 Marta, 2024
  • 0

BEOGRAD – U Srbiji se danas očekuje oblačno i sveže vreme sa lokalnom kratkotrajnom kišom dok će na planinama padati sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Kratkotrajni sneg

BELI SE SRBIJA, KRAJ MARTA SAMO ŠTO NIJE! Na Zlatiboru do 10 cm snega! Pogledajte nestvarne slike, a u petak novi temperaturni šok

BEOGRAD – U Srbiji se danas očekuje oblačno i sveže vreme sa lokalnom kratkotrajnom kišom dok će na planinama padati sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura kretaće se od dva do pet stepeni Celzijusovih, a najviša od 10 do 15 stepeni. Uveče i noću biće vedro.

U Beogradu danas promenljivo oblačno i sveže vreme, a kratkotrajna kiša se očekuje pre podne i sredinom dana.

rhmz
FOTO: RHMZ PRINTSCREEN

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar koji će uveče skrenuti ka jugozapadu i jugu. Najniža očekivana temperatura iznosiće od dva do četiri stepena celzijusovih, a najviša oko 14 stepeni.

Prolećni sneg u Srbiji

Niske temperature donele su, posle zemalja regiona, snežne padavine i u Srbiju. Zabelelo se u užičkom kraju, Zlatiboru, Tari, kao i u više mesta na KiM. Saobraćaj je zabranjen kamionima sa prikolicom preko Borove glave, Kadinjače, Tare, Mokre Gore.

Prolećni sneg padao je u užičkim krajevima. Mokar i krupan sneg počeo je oko podneva da pada na Zlatiboru i Tari.

Na Zlatiboru, mada su ekipe već na terenu, snega na kolovozu je bilo i do 10 centimetara. Kako RTS saznaje iz Puteva Užice, zabranjen je saobraćaj kamionima sa prikolicom preko Borove glave, Kadinjače, Tare, Mokre Gore. Nadležni apeluju na učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode uslovima puta. Voćari strahuju da će ovaj teški, mokri sneg obrati rod sa tek procvetalih stabala.

Novi temperaturni šok u petak – iznad 20 stepeni u plusu

rhmz
FOTO: RHMZ PRINTSCREEN

Sneg je padao i u više mesta na Kosovu i Metohiji. Problema u saobraćaju već ima u višim predelima kao što je put Peć-Kula-Rožaje.

Niske temperature donele su snežne padavine i u zemlje regiona. U planinskim predelima Slovenije palo je i do 15 centimetara snega. Zabelelo se i u Zagrebu i Banjaluci.

Stigao hladni front! Zabeleće se Srbija: Do ovog datuma nas čekaju temperaturne oscilacije

1 / 3 FOTO: KURIR/J.S.S.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak ujutro u većem delu zemlje prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz na dva metra visine. U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada.

U utorak posle podne i uveče, kao i u sreduponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni i južni vetar.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, uz slabljenje i skretanje vetra na severozapadni pravac.

1 / 3 FOTO: RTS PRINTSCREEN

Zatim pretežno sunčano, a novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima očekuje se u ponedeljak, 1. aprila uveče i tokom noći ka utorku 2. aprila.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je u ponedeljak ujutru da nas do kraja marta u Srbiji čekaju temperaturne oscilacije i česte promene vremena.

Jaka i olujna košava će duvati i u sredu, 27. marta, a u četvrtak, 28. marta, će oslabiti, ali će jugozapadni vetar biti u pojačanju. Tokom dana biće toplije uz mestimičnu kišu i lokalne plјuskove sa grmlјavinom.

Od petka, 29. marta, do kraja meseca pretežno sunčano i toplo.

Pogledajte jutrošnje temeprature u 6 sati

rhmz
FOTO: RHMZ PRINTSCREEN

Kurir.rs/RTS/Informer/Telegraf/Beta