VIJESTI

Prva slika automobila smrti: Ovo je bijeli “fiat panda” kojim su dvojica osumnjičenih pregazili Danku (FOTO)

  • 4 Aprila, 2024
  • 0

Srđan Janković i Dejan Dragijević uhapšeni su danas zbog sumnje da su u Banjskom polju ubili Danku Ilić (2). Oni su devojčicu, kako se sumnja, udarili belim automobilom

Prva slika automobila smrti: Ovo je bijeli “fiat panda” kojim su dvojica osumnjičenih pregazili Danku (FOTO)

Srđan Janković i Dejan Dragijević uhapšeni su danas zbog sumnje da su u Banjskom polju ubili Danku Ilić (2). Oni su devojčicu, kako se sumnja, udarili belim automobilom “fijat panda”, a sada se pojavila i fotografija tog vozila sa kamere za video-nadzor.

Kako se vidi na fotografiji, ona je zabeležena 26. marta, na dan kada je Danka Ilić nestala, u 13.35 časova i 35 sekundi u Ulici Radomira Putnika. Kasnije je zabeleženo da se vozilo parkiralo u 13.50 ispred kuće kod koje je bila Danka Ilić, što se poklapa s vremenom njenog nestanka.

Prva fotografija automobila u kojem su bili osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić

FOTO: SCREENSHOT

Prva fotografija automobila u kojem su bili osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić

Kako je ranije rekao ministar policije Bratislav Gašić, majka Ivana Ilić je sa decom došla u 13.10 sati u Banjsko polje i deca su se igrala u dvorištu, gde ih je ona fotografisala. U 13.22 časa je, rekla je, shvatila da Danke nema, a supruga je pozvala u 13.41 čas.

Kako je Gašić objasnio, “u tom periodu, od 13.45 do 15.52 sati, Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što su potvrdila dva očevica”.

– Majka je oko 13.50, tražeći dete, videla beli auto i muško lice koje stoji pored njega, za koje se kasnije, tokom istrage, ispostavilo da je reč o vozilu “fiat panda”, u kome su bili osumnjičeni S.J. i D.D. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su bili na radnom zadatku u naselju Banjsko polje, gde su trebali da provere šaht u Ozrenskoj ulici, gde su stigli u 13.20 – ispričao je Gašić.

Podsetimo, policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i saopštilo da je Jankoviću i Dragijeviću, određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

.

FOTO: DRUSTVENE MREZE

.

Dejan Dragijević je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Srđanom Jankovićem telo devojčice ubacio je u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta – kaže izvor blizak istrazi.