VIJESTI

Hitno upozorenje RHMZ: Stiže jak pljusak, grad i opasan olujni vjetar!

  • 31 Maja, 2024
  • 0

U Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji u toku popodneva biće oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima, najavio je RHMZ. Postoji tendencija premeštanja padavinske zone na istok. U Beogradu

Hitno upozorenje RHMZ: Stiže jak pljusak, grad i opasan olujni vjetar!

U Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji u toku popodneva biće oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima, najavio je RHMZ. Postoji tendencija premeštanja padavinske zone na istok. U Beogradu povremeno će padati slaba kiša. Prema najavi RHMZ, upozorenje će biti na snazi do 14.42 sati.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) prethodno je upozorio da će kasnije posle podne i uveče na severozapadu Srbije biti uslova za grmljavinske nepogode – jak pljusak, grad, olujni vetar. Ovo upozorenje bilo je na snazi do 12.40 sati.

Upozorenje, i nestabilno vreme

Pored toga, iz RHMZ su upozorili da će najnestabilniji dan u narednom periodu i u ostalim regionima u zemlјi biti ponedeljak.

.

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

.

U ponedeljak, 3. juna, koji će biti najnestabilniji dan u narednom periodu, uslova za nepogode biće i u ostalim regionima u zemlji – objavljeno je na sajtu RHMZ.

U naredna tri sata kiša

Narandžasti meteoalarm u Bačkoj

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

Narandžasti meteoalarm u Bačkoj

Na području Bačke danas je na snazi narandžasti meteoalarm, koji označava opasno vreme.

.

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

.

Takođe, iz ovog republičkog zavoda najavili su da će se oblačnost koja u Slavoniji, BiH, ali i na zapadu i jugozapadu Srbije uslovljava kišu u naredna 3 časa premeštaće se ka centralnoj Srbiji, Sremu i Bačkoj, a da se na području Beograda prolazne padavine očekuju sredinom dana.P