VIJESTI

Pogledajte slike iz zraka: Sve je pod vodom, a vrhunac vodenog vala Dunava tek se očekuje

  • 12 Juna, 2024
  • 0

Grad Batina, smješten u Baranji, suočava se s teškom situacijom, posebno u vikend-naselju Zeleni otok, gdje se lokalno stanovništvo priprema za obranu od poplave. Vodostaj Dunava kod Batine

Pogledajte slike iz zraka: Sve je pod vodom, a vrhunac vodenog vala Dunava tek se očekuje

Grad Batina, smješten u Baranji, suočava se s teškom situacijom, posebno u vikend-naselju Zeleni otok, gdje se lokalno stanovništvo priprema za obranu od poplave.

Vodostaj Dunava kod Batine nastavlja rasti iz sata u sat, prijeteći sve većom poplavom.

Jučer je vodostaj iznosio 584 centimetra. Iako su na snazi redovite mjere obrane od poplave, situacija postaje sve kritičnija, piše HRT.

Nasip u Batini obišli su župan i direktor Hrvatskih voda, poručujući da su sve ekipe na terenu.

Generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković, izjavio je da se vrhunac vodenog vala očekuje tijekom današnjeg dana, kada bi vodostaj mogao dosegnuti oko 600 centimetara.

Unatoč ovim zabrinjavajućim vijestima, Đuroković vjeruje da će Hrvatska proći bez većih posljedica, zahvaljujući zajedničkim naporima Civilne zaštite Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Međutim, zračne snimke iz Batine pokazuju naselje potpuno pod vodom, s kućama koje su zaplivale, dok se lokalno stanovništvo priprema za još gore scenarije.

Fotografije iz zraka zorno prikazuju razmjere katastrofe.

 

Sve su ekipe na terenu, radeći neprekidno kako bi spriječile dodatnu štetu i osigurale sigurnost lokalnog stanovništva.