VIJESTI

NE DEPONIJI GDE JE NAVODNO BAČENO TELO MALE DANKE PRONAĐENA DEČIJA IGRAČKA! Jeziv prizor sa lica mesta!

  • 28 Jula, 2024
  • 0

Deponija na koju je bilo navodno odneto telo ubijene Danke Ilić (2) nalazi se na Starobanjskom putu, pri početku skretanja sa glavnog puta na relaciji Brestovička Banja –

NE DEPONIJI GDE JE NAVODNO BAČENO TELO MALE DANKE PRONAĐENA DEČIJA IGRAČKA! Jeziv prizor sa lica mesta!

Deponija na koju je bilo navodno odneto telo ubijene Danke Ilić (2) nalazi se na Starobanjskom putu, pri početku skretanja sa glavnog puta na relaciji Brestovička Banja – Bresotvac. Tu se pre nekoliko meseci nalazio veliki broj pripadnika policije i inspektora, kao i dva bagera koji su prekopavali deponiju.

 

Glavnim putem koji ide pored deponije, gde se tragalo za telom ubijene Danke Ilić (2), tada su prolazila i policijska vozila sa psima tragačima. Takođe, tu je bio i konvoj Žanadarmerije sa nekoliko vozila.

Sada, posle više od četiri meseca ekipa Republike je posetila Banjsko polje i deponiju na kojoj je navodno bilo bačeno telo male Danke. Ono što smo zatekli na deponiji tera jezu u kosti.

Naime, pored brojnog krša, na samu površinu bila je bačena dečija igračka, a meštane Banjskog polja, koje smo zatekli smo pitali da li su nešto čuli i šta se dešava u njihovom mestu nakon nestanka devojčice koju su monstrumi Dejan Dragijević i Srđan Janković ubili.

Ovo mesto je umrlo, prestalo je da diše kada smo čuli šta se desilo Danki. Od tada više ništa nije isto. Niko niko ne veruje, nema više osmeha na licima. Sada kada mi kažete da ste tamo na deponiji zatekli dečiju igračku sva se naježim. Vidite i sami da su mi i suze krenule. Jadno to dete, ne znam šta da vam kažem. Mi se ovde svi molimo i verujemo u čuda – kaže za Republiku meštanka.

Podsećamo, advokat Milinko Jovanović potvrdio je da tragovi krvi pronađeni u službenom vozilu “Vodovoda” iz Bora pripadaju jednom od dvojice osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić. Nakon detaljne kontrole čak 17 automobila koji su tog kobnog 26. marta ušli u Banjsko polje, pronađeni su tragovi krvi u vozilu radnika “Vodovoda”.

Međutim, analiza je pokazala da krv pripada jednom od osumnjičenih, što je izazvalo dodatnu kompleksnost u istrazi. Iako je postojala pretpostavka da je krv pripadala devojčici, DNK devojčice nije pronađen u vozilu kojim su je navodno udarili. Ovakav ishod veštačenja dodatno komplikuje situaciju oko optužbi i pruža novi izazov istrazi

– Veliki broj veštačenja je odrađen, najpre one analize koje bi bile od velike koristi da se ovaj slučaj privede kraju. Međutim, ne postoje nikakva poklapanja, DNK devojčice nije nađen u vozilu kojim su je navodno udarili, a krv koja je nađena, pripada jednom od osumnjičenih – objasnio je advokat Jovanović.