VIJESTI

Nenad vidio da su mu se unuci potukli pa uzeo pušku i pobio cijelu porodicu: “Snaha mi je vikala da spasim bebu”

  • 15 Jula, 2024
  • 0

Nenad Ronić, pre tačno pet godina, čuo je da su mu se potukli unuci, te da je navodno unuk Ivan pretukao njegovog drugog unuka K. R. To mu

Nenad vidio da su mu se unuci potukli pa uzeo pušku i pobio cijelu porodicu: “Snaha mi je vikala da spasim bebu”

Nenad Ronić, pre tačno pet godina, čuo je da su mu se potukli unuci, te da je navodno unuk Ivan pretukao njegovog drugog unuka K. R. To mu je bilo dovoljno da pijan uzme pušku i uđe u kuću svoje ćerke Monike te otvori vatru i ubije unuka Ivana, zeta Jastreba, te teško rani snaju Romanu i petnaestogodišnjeg unuka Benjamina.

Kako smo ranije pisali, Nenad je hicima iz “kalašnjikova” naneo teške povrede Romani, supruzi svog unuka Ivana, kojoj su meci ušli u predelu levog kuka i zaglavili se u telu, dok je svog drugog unuka Benjamina rafalom “isekao” po nogama.

Nakon krvavog pira, Nenad je bacio pušku u dvorište i pobegao u nepoznatom pravcu. Međutim, policija ga je ubrzo uhapsila.

Svedok krvavog pira

Anđela Ronić, mlađa sestra ubijenog Ivana, bila i svedok krvavog pira. Ona je ispričala da je kobne večeri sa majkom, ocem, braćom, snajom i bratancem od 20 dana sedela u kući kada je deda uleteo u dvorište i počeo da puca.

Jastreb Asanović i Ivan Ronić

– Odjednom smo čuli dedu kako viče i počela je pucnjava. Tata i mama su istrčali iz sobe, a deda je pucao gde je stigao. To su bile sekunde. Romana je izašla napolje, pa utrčala u sobu i viknula mi da uzmem njihovu bebu i spasem je. Brzo sam uhvatila bebicu i sakrila se iza kreveta. Sela sam na pod, spustila glavu da me deda ne vidi ako uđe. Onda je sve zamuklo. Izašla sam iz sobe i videla brata kako leži u hodniku. Tata je bio u dvorištu i on je bio sav krvav. Okrenuo je glavu prema mami, uzdahnuo je i umro. Umro je otvorenih očiju, gledao je mamu. Posle je došla policija, a ja sam izašla iz kuće da gledam tatu, da ga zapamtim.Satima je mrtav ležao u dvorištu – rekla je tad ona za medije.

“Mama, čuvaj mi sina”

Anđela je za medije i opisala poslednje minute života svog brata Ivana.

– Ležao je u hodniku obliven krvlju i kroz šapat je više puta ponovio: “Mama, ja znam da sam gotov. Samo te jedno molim, čuvaj mi sina. Ne daj da ga niko drugi uzme. Čuvajte ga samo ti i moja Romana!”. Majka ga je tešila i govorila mu da će ostati živ – rekla je Anđela Ronić.

“Ranio je moju ćerku”

Za medije je govorio i otac povređene Romane, Zukan Stefanović, koji je ispričao da su Ivana i K. R. tokom tuče razdvojili, te da je svako otišao svojoj kući ni ne sluteći da će ubrzo uslediti tragedija.

Posle jedno sat i po vremena, došao je deda i upucao celu familiju. Ranio je moju ćerku, operisana je – ispričao je tad Zukan Stefanović.

“Džani je sad umro, svi ćete da vidite”

Očevici pucnjave su ispričali da je Nenad ušao u dvorište svoje ćerke Monike nakon što mu je neko rekao da je Monikin sin, Ivan, ubio njegovog unuka od sina Siniše. koji je tog dana došao iz Nemačke.

Nenad Ronić

– Odmah je počeo da viče: “Džani je sad umro, svi ćete da vidite, pobiću vas! Ni beba nema da ostane, krv ću da vam zatrem!” – rekao je očevidac i dodao: “Neko je rekao Nenadu da su se njegovi unuci, od ćerke i sina, potukli i da je unuk od ćerke usmrtio ovog drugog, koji se zove Džani. To nije bilo tačno, ali je bilo okidač za Nenada. On je u tom trenutku bio jako pijan“.

“Otimala se sa ocem oko puške”

Očevici su ispričali da se Nenadova ćerka, Monika, otimala sa ocem oko puške dok su odjekivali pucnji.

Uspela je da ga zadrži da ne uđe u kuću i da ne ubije bebu i sve ostale. Na kraju je komšija uspeo da ga savlada – rekao je očevidac.

Hteli da demoliraju kuću ubice

Rođaci i komšije ubijenog Jastreba, nekoliko dana nakon dvostrukog ubistva, najavili su da će demoirati kuću ubice.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su odmah, po saznanju, reagovali, pa je jedno policijsko vozilo bilo parkirano ispred Nenadove kuće, koja je inače tada bila prazna.

Zbog greške sudije poništena presuda

Apelacioni sud u Nišu je poništio 2020. godine presudu Višeg suda u Zaječaru kojom je Nenad Ronić osuđen na 40 godina zatvora.

Ovakva odluka je doneta jer je došlo do previda, pošto je u prvostepenoj presudi postupajući sudija napisao da su dve osobe tokom masakra zadobile potpuno identične povrede, što je, u praksi – nemoguće.