VIJESTI

Ovo je Nikola (17) koji je poginuo kada ga je drug vozio na krovu auta

  • 30 Jula, 2024
  • 0

Na Novom groblju u Barajevu danas će biti sahranjen Nikola V. (17), tinejdžer koji je tragično nastradao u noći između subote i nedelje u Barajevu. Od tinejdžera su

Ovo je Nikola (17) koji je poginuo kada ga je drug vozio na krovu auta

Na Novom groblju u Barajevu danas će biti sahranjen Nikola V. (17), tinejdžer koji je tragično nastradao u noći između subote i nedelje u Barajevu.

Od tinejdžera su se potresnim rečima oprostili roditelji, brat, dede i babe.

Nikola V. je nastradao u noći između 26. i 27. jula u Ulici Sime Markovića u Barajevu. On je pao sa krova automobila u pokretu kog je vozio takođe maloletnik star 17 godina koji je vozilom upravljao bez dozvole.

Kako se nezvanično navodi, imao je teške povrede glave od kojih je preminuo.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak koji je, kako se navodi u opisu, nastao samo nekoliko trenutaka pre jezive nesreće. Naime, na snimku koji od nedelje kruži društvenim mrežama vidi se mladić kako sedi na krovu plavog automobila marke “pežo” i peva, dok ga vršnjak bez vozačke dozvole vozi. Na snimku se vidi kako se veselo društvo zabavlja, ni ne sluteći da će se već u sledećem trenutku dogoditi strašna nesreća.

“Čuli smo vrisku”

Sa tinejdžerom na krovu “pežoa” bio je njegov prijatelj (19) koji je tokom bahate vožnje uspeo da prođe nepovređen.

– Scena je bila jeziva! U našoj ulici postoji jedan kafić gde omladina dolazi subotom u provod i on radi od 23 sata do jutarnjih časova. Tu se pretežno okupljaju klinci od 16 do 20 godina. Luduju, provode se, a sinoć je isto tako bilo – rekla je žiteljka ove ulice i dodaje:

– Čuli smo i škripu guma, junjavu, vrisku omladine koja se juri po ulici, ali to je svake subote tako. Ništa nije bilo drugačije nego prethodnih meseci. Međutim, u jednom trenutku smo videli da se nešto dešava, čulo se neko zapomaganje. Suprug je izašao napolje da vidi o čemu se radi, mislio je da je nekome zbog alkohola pozlilo, ali bilo je još gore.

Kako dalje navodi sagovornica, izašla je domah za suprugom u pidžami da vidi da li nekome treba pomoć.

Bila sam u pidžami i papučama. Vidim deca beže na sve strane. Neke devojčice plaču, ma kao da sam u filmu ne znam šta se dešava. Idem kroz masu i pitam ih, a onda čujem: “Sedeo je na krovu dok su se vozili!” Pomislim, ma kakav krov i vožnja. Približim se okupljenoj gužvi, razdvojim decu i vidim… Užas – kaže potresnim glasom komšinica i dodaje:

Dečko leži nasred ulice, ispred kola. Krvi na sve strane. To rečima ne može da se opiše, te scene, a taj dečko što je vozio kola sedi pored njega – rekla je ona za “Kurir”.

Mladiću (17) koji je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Barajevu u kojoj je poginuo Nikola V. (17) određen je pritvor do 30 dana.