VIJESTI

Snimak stravične oluje ulijeva jezu – kataklizma! (VIDEO)

  • 21 Jula, 2024
  • 0

Jako nevreme juče popodne pogodilo je delove Srbije, među kojima i Zaječar. Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, prizori deluju apokaliptično. Meteorološka kompanija “Hailz Srbija” objavila

Snimak stravične oluje ulijeva jezu – kataklizma! (VIDEO)

Jako nevreme juče popodne pogodilo je delove Srbije, među kojima i Zaječar. Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, prizori deluju apokaliptično.

Meteorološka kompanija “Hailz Srbija” objavila je video snimak nevremena koje je zahvatilo Zaječar. Kako se vidi na snimku, duvao je olujni vetar i padala velika količina kiše od koje se nije video prst pred okom.

“Velika površina Srbije je juče popodne, uveče i u noći na nedelju dobila grmljavine. Najjačih gradonosnih oluja je bilo na teritoriji Šumadije (Aranđelovac, Gornji Milanovac, Topola), Grada Beograda (Lazarevac), planinskih predela jugozapadne Srbije. Najmanje aktivnosti je bilo na severu Srbije (izuzev Južnobanatskog okruga). Tropski vlažna troposfera, ispred premeštajućeg ciklona preko severozapadnog Balkana, je omogućila razvoj oblaka sa ogromnom količinom kiše, pa je i uz prisutno značajnije strujanje sa jugozapada, akumulirana velika količina padavina. Teritorija Gornjeg Milanovca je zabeležila, skoro, 100 l/m². Od udara munje, povređene su 2 osobe, poginulo je 30 ovaca i 10 jagnjadi. Vruće i sparno vreme će se nastaviti u ponedeljak i utorak, a temperature ispod 30°C, na par dana, iznad dobrog dela Srbije, bi mogle da padnu od sredine sledeće nedelje zbog prodora hladnog fronta”, stoji u opisu video snimka.

Podsetimo, jako nevreme pogodilo je i Gornji Milanovac.

Do apokalipse došlo je i na auto-putu Miloš Veliki, gde su vozači bili primorani da se sklone pod nadvožnjak zbog jake kiše.

Zbog posledica nevremena u opštini Arilje proglašena je vanredna situacija.

blic