VIJESTI

Strava: Ubio mamu i tatu pa ih 20 sati ostavio da lede u vlastitoj krvi u garaži!

  • 26 Septembra, 2023
  • 0

Motiv ubojstva bilo je koristoljublje, a Vedran Bašić svoje je roditelje ubio u garaži kuće Vedran Bašić (39) optužen je za dvostruko teško ubojstvo, a optužnicu je podiglo

Strava: Ubio mamu i tatu pa ih 20 sati ostavio da lede u vlastitoj krvi u garaži!

Motiv ubojstva bilo je koristoljublje, a Vedran Bašić svoje je roditelje ubio u garaži kuće

Vedran Bašić (39) optužen je za dvostruko teško ubojstvo, a optužnicu je podiglo ŽDO Pula. Prema optužnici tereti ga se da je u noći na 14. siječnja 2022. u obiteljskoj kući u Argonautskoj ulici u Puli hicima iz vatrenog oružja ubio oca Daria (67) i majku Nadu (66) Bašić. U svakoga je ispalio po jedan hitac na mjestu ih usmrtivši.

Motiv ubojstva bilo je koristoljublje, a Vedran Bašić svoje je roditelje ubio u garaži kuće. Nakon toga pričekao je gotovo dan prije nego što je sam otišao na policiju te im kazao da je ubio roditelje. Kada su policajci nakon toga došli do spomenute kuće, našli su dva tijela. Vedran Bašić priveden je i pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela, a istražni zatvor nedavno mu je i produljen.

Njegov otac inače je godinama radio u Uljaniku, gdje je bio i rukovoditelj. Susjedi su Bašiće nakon događaja opisali kao mirnu obitelj, dok su za Vedrana Bašića rekli da je bio tih i pomalo povučen. On je poznat policiji zbog nekih sitnijih djela, no nikada nije bio prijavljivan za djela s elementima nasilja.