VIJESTI

Procurila velika laž istražitelja u vezi slučaja male Danke: Gotovo je nevjerojatno što se događa

  • 25 Aprila, 2024
  • 0

Dalibor Dragijević, mlađi brat Dejana Dragijevića, jednog od dvojice radnika JKP Vodovod iz Bora koji su osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, preminuo je u policijskoj postaji 7.

Procurila velika laž istražitelja u vezi slučaja male Danke: Gotovo je nevjerojatno što se događa

Dalibor Dragijević, mlađi brat Dejana Dragijevića, jednog od dvojice radnika JKP Vodovod iz Bora koji su osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, preminuo je u policijskoj postaji 7. travnja. Iako su početne informacije govorile o tome da mu je odjednom pozlilo, obdukcijom su otkrivene brojne ozljede koje se mogu pripisati premlaćivanju.

I dalje nije jasno tko je u tome sudjelovao, no na površinu izlaze brojni propusti policije u istrazi. Ranije se propitivalo zašto je mlađi brat Dragijević satima bio ispitivan bez prisustva odvjetnika. Uz to, trebalo mu je biti određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, no čini se da to rješenje nije bilo doneseno. Kako doznaje Nova.rs, inspektori su, vjerojatno pokušavajući zataškati premlaćivanje i propust u istrazi, lagali odvjetniku braće o terminu ispitivanja, iako su znali da on u tom trenutku nije bio živ.

“Nakon saslušanja oca branitelj je upitao gdje je Dalibor i tada su mu inspektori rekli da je on saslušan dan ranije, iako je on, prema policijskom priopćenju, preminuo u tri sata u noći između subote i nedjelje, nekoliko sati prije nego što je odvjetnik došao na saslušanje. Također, kada je on upitao kako je to moguće bez njegovog prisustva, inspektori su mu rekli da će Dalibor Dragijević biti saslušan istog dana u 17 sati kod tužitelja”, navodi izvor iz istrage.

Tko ga je ubio?

Odvjetnik je, dodaje osoba upoznata s detaljima istrage, kobnog dana donio punomoć za zastupanje oba osumnjičena brata. Izvor iz istrage potvrdio je ranije navode tjednika Radar da je Dalibor Dragijević niz ozljeda koje ukazuju na nasilnu smrt. “On je imao vidljive ozljede i podljeve, nije umro od srca. Zbog toga je i dopremljen u metalnom sanduku, odnosno njegovo tijelo nitko nije vidio”, dodao je izvor.

Nalaz vještaka u kojem se sumnja na nasilnu smrt proslijeđen je na daljnje postupanje Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru. Oni će morati ispitati tko je pretukao Dragijevića u borskoj policijskoj postaji, ali i zašto su istražitelji lagali odvjetnika i javnost da je on umro prirodnom smrću. Osim dvojice braće, u sklopu istrage priveden je i njihov otac, Radoslav Dragijević, koji se još uvijek nalazi u pritvoru.

Danka Ilić nestala je 26. ožujka s obiteljskog imanja u Banjskom Polju nedaleko od Bora. Policija je odmah pokrenula potragu te je ubrzo uhitila dvojicu radnika tamošnjeg Vodovoda koji su priznali da su je usmrtili, ali nisu rekli gdje su sakrili tijelo. Smatralo se da je Dalibor Dragijević posljednja osoba koja je znala gdje je nestala djevojčica, s obzirom na to da se njegovi brat i otac odbijaju izjasniti.