VIJESTI

Nevrijeme pravi haos širom države: Evakuisani vrtići, lete krovovi, grom izazvao požar!

  • 27 Juna, 2024
  • 0

Tokom dana pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su 10 lica na dve intervencije izazvane nevremenom i jakim padavinama i to u Ljigu pet vaspitača iz vrtića,

Nevrijeme pravi haos širom države: Evakuisani vrtići, lete krovovi, grom izazvao požar!

Tokom dana pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su 10 lica na dve intervencije izazvane nevremenom i jakim padavinama i to u Ljigu pet vaspitača iz vrtića, pet osoba iz vozila u selu Ključ kod Mionice.

57 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vozila i 12 pumpi angažovani su i na 11 crpljenja vode u Vranju, Leskovcu i Mionici, na gašenju požara nakon udara groma u Subotici, Vranju i Ubu.

Vatrogasci na terenu

Takođe, vatrogasci-spasioci pomažu građanima i na uklanjanju palih stabala u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku i Leskovcu kao i uklanjanju delova limene krovne konstrukcije u Ćupriji i Negotinu.

U ovom trenutku SVS MUP angažovani su u Leskovcu na uklanjanju palog stabla iza Doma kulture, kao i u Lazarevcu na uklanjaju palih stabala i na crpljenju vode iz domacinstava u Lazarevcu i Kruševcu.

RHMZ nanizao hitna upozorenja

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) nanizao je brojna upozorenja za danas i nastaviće da se oglašavaju na svakih sat, dva, jer toliko unapred mogu da predvide koji delovi Srbije će biti na udaru.

U 17:55 sati: UPOZORENJE ZA PODRUČJE ŠUMADIJE, POMORAVLJA I PODUNAVLJA NA IZRAŽENE PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM

U narednih sat vremena na području Šumadije, Pomoravlja i Podunavlja obilni pljuskovi sa grmljavinom, uz lokalnu pojavu grada i jakog i olujnog vetra.

U narednih sat, dva nevreme u Beogradu

U 17:35 sati: UPOZORENJE ZA ŠIRE PODRUČJE BEOGRADA NA IZRAŽENE PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM

Na širem području Beograda (Stepojevac, Sopot, Mladenovac) jaka konvektivna oblačnost uslovljava obilne pljuskove sa grmljavinom, uz lokalnu pojavu grada i jakog vetra i u narednih sat, dva vremena premeštaće se ka gradu.

 

Potop u Lazarevcu i Ljigu

Ogroman pljusak pogodio Ljig, vozila se u kolonama kreću 70 na autoputu.

– Ljig nakon obilnih padavina pod vodom. U toku razmatranje uvođenja vanredne situacije – navodi se na Instagram profilu _rina.rs.

Podsetimo, kako se navodi na sajtu RHMZ, vremenska prognoza predviđa da će se i danas zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom u zoni plјuska.